USV a fost plasată pe locurile 551-600 în QS World University Rankings: Europe 2025

USV a fost plasată pe locurile 551-600 în QS World University Rankings: Europe 2025
Ediția 2025 a clasamentului QS World University Rankings: Europe, publicată miercuri, 10 iulie, plasează Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava în eșalonul universităților 551-600, la nivel regional.

Această ediție a prestigiosului clasament QS World University Rankings: Europe are la bază 12 indicatori: prestigiul academic, reputația în rândul angajatorilor, diversitatea în ceea ce privește studenții străini, numărul de citări raportat la numărul de publicații, impactul pe piața muncii, raportul dintre numărul de cadre didactice şi numărul de studenți, schimburile de studenți (incoming și outgoing), ponderea cadrelor didactice din străinătate, ponderea în rețeaua internațională de cercetare, numărul de articole la nivel de facultate, sustenabilitate.

În clasamentul național, USV a înregistrat cele mai bune rezultate la numărul de citări raportat la numărul de publicații (locul 1), raportul dintre numărul de cadre didactice şi numărul de studenți (locul 1), ponderea cadrelor didactice din străinătate (locul 2), ocupând locurile 3, 5 sau 6 la celelalte categorii.
{inAds}
La nivel european, cea mai bună clasare a USV se înregistrează la indicatorii prestigiu academic (eșalonul 251+) și reputația în rândul angajatorilor (eșalonul 251+), iar în ceea ce privește diversitatea studenților străini, USV se situează pe poziția 279.

QS World University Rankings: Europe este un clasament aflat la cea de-a doua ediție, axat exclusiv pe universitățile europene și realizat de către QS World University Rankings, considerat unul dintre primele 3 topuri universitare internaționale în ceea ce privește vizibilitatea, rezultatele sale din cele 20 de ediții fiind valorizate pentru dezvoltarea de politici publice în educație.
 
QS World University Rankings: Europe 2025 poate fi consultat la: https://www.topuniversities.com/europe-university-rankings
Mai nouă Mai veche