Caravana cinematografică „Anul Nou care n-a fost” ajunge miercuri la Suceava

Caravana Cinematografică „Anul Nou care n-a fost” ajunge miercuri la Suceava
„Anul Nou care n-a fost”, desemnat cel mai bun film de lungmetraj Gala Premiilor Gopo 2025, unde a adunat în total 10 trofee, va ajunge la publicul din Iași și Suceava.

Intrarea este liberă la ambele evenimente!

Cinema Ateneu Iași găzduiește Caravana Cinematografică Educativă „Anul Nou care n-a fost” pe 6 mai, de la 18:30.

Publicul este invitat să cunoască mai multe despre universul producției, urmărind elemente din expoziția curatoriată de scenografii premiați Iulia și Victor Fulicea.

{inAds}
Alături de regizorul Bogdan Mureșanu vor fi prezenți actorii Mihai Călin și Ion Sapdaru, scriitorul Florin Lăzărescu și cercetatorul Andrei Galiță (CNSAS), la dezbaterea moderată de Andrei Giurgea ce se va desfășura după proiecția filmului.

Invitatul special al acestei seri este cunoscutul artist Ovidiu Lipan-Țăndărică.

Pe 7 mai, la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, de la 18:30, spectatorii suceveni au ocazia să întâlnească o parte din echipa filmului și să afle mai multe despre realizarea acestui proiect cinematografic.

Vor fi prezenți la evenimentul ce va avea loc în Aula Corp A: regizorul Bogdan Mureșanu, actorii Mihai Călin și Ion Sapdaru, profesorul Ștefan Purici și cercetătorul Andrei Galiță (CNSAS).

Lungmetrajul „Anul Nou care n-a fost”, regizat și produs de Bogdan Mureșanu a fost marele câștigător al Galei Premiile Gopo, obținând trofeul pentru Cel mai bun film în urma procesului de votare la care au participat peste 800 de profesioniști din industrie.

Ada Solomon, Viorel Chesaru (Chainsaw Europe), Vanja Kovacevic (All Inclusive, Serbia), sunt coproducătorii filmului, iar Irina Enea, Bogdan Luca și Adriana Bumbes sunt producătorii executivi ai filmului. Producători asociați: Theo Nissim, Claudia Nedelcu Duca, Dan Burlac, Adrian Văncică.

„Anul Nou care n-a fost” a mai obținut 9 trofee:

● Premiul pentru Cel mai bun film de debut - Bogdan Mureșanu.

O producție Kinotopia, România, lungmetrajul „Anul Nou care n-a fost” a fost realizat în co-producție cu: SRTV (Societatea Română de Televiziune), All Inclusive Films (Serbia) și în asociere cu Chainsaw Europe.

● Premiul pentru Cea mai bună actriță în rol principal, susținut de AQUA Carpatica, a fost obținut de Nicoleta Hâncu pentru rolul Florina Miu.

● Premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal, susținut de Promenada Mall, i-a revenit lui Adrian Văncică, pentru rolul Gelu.

● Premiul pentru Cea mai bună regie, susținut de Banca Transilvania, i-a revenit lui Bogdan Mureșanu.

● Premiul pentru Cel mai Bun Scenariu, susținut de Dacin Sara, a ajuns anul acesta la Bogdan Mureșanu.

● Premiul pentru Cel mai bun montaj a ajuns la Mircea Lăcătuș și Vanja Kovačević

● Premiul pentru cel mai bun sunet i-a fost acordat lui Sebastian Zsemlye

● Premiul pentru Cele mai bune decoruri a fost obținut de Iulia Fulicea și Victor Fulicea

● Premiul pentru Cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură a fost câștigat de Iulia Roseanu și Domnica Bodogan.


Filmul „Anul Nou care n-a fost” a fost distribuit în cinematografe de Forum Film.

Are în palmares 22 de premii internaționale și a fost nominalizat la European Film Awards categoria European Discovery 2024 – Prix FIPRESCI.

Rulează în prezent în cinematografele din Franța și Belgia, prin intermediul prestigioasei companii internaționale Memento Distribution.

O producție Kinotopia, România, lungmetrajul „Anul Nou care n-a fost” a fost realizat în co-producție cu: SRTV (Societatea Română de Televiziune), All Inclusive Films (Serbia) și în asociere cu Chainsaw Europe.
Mai nouă Mai veche