Misiuni ale pompierilor militari suceveni, 28 - 29 decembrie 2015

Misiuni ale pompierilor militari suceveni, 28 - 29 decembrie 2015* Pompierii militari de la Gărzile de Intervenţie Siret şi Solca au intervenit, în cursul zilei de 28 decembrie a.c., pentru localizarea şi lichidarea a două incendii de vegetaţie uscată, vremea deosebit de caldă pentru această perioadă favorizând dezvoltarea şi propagarea flăcărilor.
Astfel, la ora 16:48, pompierii militari de la subunitatea din Siret s-au deplasat în satul Negostina, comuna Bălcăuţi, unde au localizat şi lichidat un incendiu ce a mistuit o jumătate de hectar de vegetaţie uscată. Flăcările au afectat şi doi stâlpi de telefonie, din lemn, în proporţie de aproximativ 30%, ce se aflau pe marginea drumului DJ209D.
 Trei ore mai târziu, pe raza oraşului Solca, a izbucnit un alt incendiu. Pompierii militari au fost nevoiţi să parcurgă o distanţă de aproximativ doi kilometri pe jos, cu accesoriile specifice din dotare, până la locul intervenţiei, unde ardea cu flacără jumătate de hectar de vegetaţie uscată şi lăstăriş. Flăcările ameninţau să se extindă la o plantaţie de afini, cu o suprafaţă de circa 3 hectare.
 Incendiul a fost lichidat în aproximativ o oră, cauzele probabile de izbucnire ale ambelor sinistre fiind focul deschis în spaţii deschise, lăsat nesupravegheat.

* În dimineaţa zilei de 29 decembrie a.c., la ora 1:42, Dispeceratul pompierilor militari a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la gospodăria lui A.G., din satul Călugăreni, comuna Adâncata.
La faţa locului s-au deplasat militari cu două autospeciale, de la Detaşamentul de Pompieri Suceava, şi 4 lucrători de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Adâncata, iar la sosirea acestora, ardea o anexă construită din lemn, existând pericolul de propagare la un adăpost de animale.
Incendiul a fost lichidat la ora 2:45 şi au ars pereţii laterali ai anexei pe 20 de metri pătraţi, acoperişul pe 15 metri pătraţi şi deşeuri textile.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul construcţiei şi adăpostul de animale.
Mai nouă Mai veche