Doi ani de închisoare cu executare pentru șoferul de BMW care a lovit mortal o femeie pe trecerea de pietoni de lângă Parcul Trei Bărboși din Suceava

Tânărul care a lovit mortal o femeie pe trecerea de pietoni de lângă parcul „Trei bărboși” din municipiul Suceava și a fugit de la locul accidentului a fost condamnat definitiv la un an și șase luni de închisoare. 

Accidentul s-a produs în urmă cu aproape doi ani, în seara zilei de 7 august 2022. În jurul orei 23:00, Marius Stănescu, în vârstă atunci de 21 de ani, aflat la volanul unui autoturism BMW, circula cu viteză excesivă dinspre centrul municipiului Suceava spre cartierul Areni, iar pe trecerea de pietoni de lângă Parcul Trei Bărboși a lovit în plin o femeie de 78 de ani angajată în traversarea străzii. 

Femeia traversa dinspre partea opusă parcului pe trecerea de pietoni. La acea oră, semaforul de la trecerea de pietoni era intermitent.
{inAds}
După impact, tânărul a oprit mașina, dar apoi a plecat de la locul accidentului. Marius Stănescu a fost identificată la domiciliul său din Bosanci. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.

Dosarul a fost judecat pe fond la Judecătoria Suceava, acolo unde judecătoarea Alexandra Rebeca Liteanu-Lionti l-a găsit vinovat pe Marius Stănescu și l-a condamnat la doi ani de închisoare, din care vor fi scăzute cele două luni pe care tânărul le-a petrecut în arest preventiv. De asemenea, au fost admise daune morale de aproximativ 130.000 de euro pentru urmașii victimei.

În apel, judecătoarele Viorica Calancea și Tatiana Luisa Andronic de la Curtea de Apel Suceava au menținut condamnarea de doi ani de închisoare în regim de detenție, dar au diminuat suma reprezentând despăgubiri morale pe care le vor primi nepoții și nurorile victimei. 

Sentința finală a fost pronunțată luni, 22 aprilie, și a fost pusă în aplicare în aceeași zi. Marius Stănescu a fost găsit la domiciliul din Bosanci de unde a fost preluat de un echipaj de poliție și a fost condus și încarcerat în Penitenciarul Botoșani.

VIDEO:
Mai nouă Mai veche