Mărginean Andrei Daniel - evaziune fiscală

Mărginean Andrei Daniel - purtător de cuvântPurtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului MĂRGINEAN ANDREI DANIEL pentru săvârşirea infracţiunii de „evaziune fiscală” constând în aceea că în calitate de administrator al SC C.C. SRL, în perioada 2010 - 2012, inculpatul Mărginean Andrei Daniel a efectuat o serie de operațiuni comerciale fără a înregistra în contabilitate veniturile realizate, sustrăgându-se astfel de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat în sumă de 74.263 lei, din care 30.499 lei impozit pe profit şi 43.764 lei TVA.

Din cercetări a rezultat că în perioada ianuarie 2010 – decembrie 2012, administrator al unității comerciale SC C.C. SRL a fost inculpatul Mărginean Andrei Daniel acesta devenind asociat unic şi administrator în data de 09.02.2010.

S-a stabilit că în perioada 2010 - 2012 societatea SC C.C. SRL a omis să înregistreze facturile emise către diverși parteneri economici. Astfel pentru trimestrul I al anului 2010 au fost identificate facturi fiscale emise de către SC C.C. SRL către diferite societăţi comerciale în valoare totală de 32.500 lei, fără TVA. Pentru trimestrul II al anului 2010 au fost identificate facturi emise în valoare totală de 56.674 lei, fără TVA. Pentru trimestrul III al anului 2010, au fost identificate facturi emise în valoare totală de 6.452 lei, fără TVA, iar pentru trimestrul IV al anului 2010, au fost identificate facturi fiscale emise în valoare totală de 82.407 lei, fără TVA.

De asemenea, pentru trimestrul I al anului 2012 au fost identificate facturi fiscale emise de SC C.C. SRL către diferite societăţi comerciale, în valoare totală de 22.895 lei, fără TVA.

Din cercetări a rezultat că societăţile comerciale contractante au achiziționat bunuri de la SC C.C. SRL în perioada ianuarie 2010 – decembrie 2012 fiindu-le emise facturi fiscale şi chitanțe corespunzătoare, pe care le-au înregistrat în contabilitatea unităților proprii.

Nu s-a putut institui măsura sechestrului asigurator în vederea recuperării prejudiciului creat de către inculpatul Mărginean Andrei Daniel, întrucât acesta nu figurează înregistrat cu bunuri mobile şi imobile.
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


PRIM PROCUROR,
Lucian Stănescu

purtător de cuvânt,
PROCUROR,
Maria Cristina CIORNEI
Mai nouă Mai veche