Sinteza raportului de activitate al Instituţiei Prefectului - Judeţul Suceava pentru anul 2015

Sinteza raportului de activitate al Instituţiei Prefectului - Judeţul Suceava pentru anul 2015
Misiunea Instituţiei Prefectului - judeţul Suceava este de a garanta aplicarea şi respectarea legii şi ordinii publice prin exercitarea prerogativelor conferite prin Constituţie.
În exercitarea atribuțiilor ce revin Instituției Prefectului au fost desfășurate acţiuni pentru aplicarea şi respectarea Constituţiei, a legilor şi a celorlalte acte normative:

În acest sens, a fost elaborat Raportul anual privind starea economică și socială a judeţului Suceava, prezentat în ședința Colegiului Prefectural din luna februarie 2015. Documentul a fost înaintat Guvernului României prin Ministerul Afacerilor Interne.

Planul de acţiuni pentru realizarea în judeţul Suceava a obiectivelor cuprinse în Programul de Guvernare 2013-2016, care a fost evaluat trimestrial .

Pentru eficientizarea activității de monitorizare a modului de realizare a obiectivelor/acțiunilor cuprinse în Planul de acțiuni pentru îndeplinirea obiectivelor din Programul de Guvernare 2013-2016, pe capitole, s-au constituit, prin Ordin al Prefectului, comisii mixte formate din reprezentanții serviciilor publice deconcentrate și ai instituției prefectului.

Pentru aplicarea şi respectarea Constituţiei, a legilor şi a celorlalte acte normative, în anul 2015, au fost realizate, controale, informări, circulare:
  • Controale dispuse de către prefect pentru un număr de 26 problematici care au fost structurate pe tematici: transmise de către instituţii centrale, stabilite de către prefect și punctuale supuse atenției de către cetățeni;

  • Un număr de 671 informări săptămânale/lunare/trimestriale şi semestriale, cu privire la aplicarea actelor normative în vigoare;
  • Un număr de 79 circulare transmise autorităţilor administraţiei publice locale .


În exercitarea prerogativelor stabilite prin lege în responsabilitatea prefectului cu privire la conducerea serviciilor publice deconcentrate

S-a realizat monitorizarea activităţii serviciilor publice deconcentrate precum și organizarea și desfășurarea lucrărilor COLEGIULUI PRFECTURAL
Pe parcursul anului 2015, prefectului i-au fost prezentate un număr de 12 rapoarte sinteză lunare privind activitatea serviciilor publice deconcentrate, precum şi alte informări asupra unor probleme punctuale, dar şi rapoarte/informări prezentate în cadrul şedinţelor Colegiului Prefectural.
Au fost organizate 26 de şedinţe de lucru, în cadrul cărora s-a analizat stadiul desfăşurării activităţilor.
Au fost pregătite și 25 videoconferinţe organizate de MAI sau alte ministere .

Instituţia Prefectului-judeţul Suceava în colaborare cu Consiliul Judeţean Suceava, a iniţiat 17 Proiecte de Hotărâri de Guvern şi 3 Proiecte de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului, pe care le-a suspus aprobării Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Au fost aprobate 5 Proiecte de HG referitoare la atestarea domeniului public şi cele 3 Proiecte OUG.

Pe parcursul anului 2015, Colegiul Prefectural al judeţului Suceava a fost convocat în 12 şedinţe lunare, în conformitate cu prevederile Regulamentului – cadru și a fost monitorizat modul de îndeplinire a celor 6 Hotărâri emise.
Dezbaterile din cadrul şedinţelor Colegiului Prefectural au avut în vedere armonizarea activităţii serviciilor publice deconcentrate, precum şi implementarea programelor, politicilor, strategiilor şi planurilor de acţiune ale Guvernului la nivelul judeţului.
La fiecare şedinţă a Colegiului Prefectural s-a întocmit un raport - sinteză cu problemele esenţiale care s-au desprins din dezbateri, a căror soluţionare este de competenţa organelor locale sau centrale, care a fost înaintat Ministerului Afacerilor Interne.
Totodată, în anul 2015, au fost verificate proiectele bugetare şi situaţiile financiare privind execuţia bugetară, întocmite de serviciile publice deconcentrate, acordându –se un număr de 54 avize ale prefectului.


În ceea ce priveste activitatea comisiilor de specialitate coordonate de către prefect, acestea au fost:

Comisii cu activitate periodică, din care:
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență
În perioada de referinţă, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au fost convocaţi în 2 şedinţe ordinare în care au fost analizate:
Rapoartele de evaluare a activităţii desfăşurate de C.J.S.U. Suceava şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” al judeţului Suceava pe anul 2014, Planul şi procedura pentru diminuarea şi gestionarea efectelor fenomenelor de secetă hidrologică şi caniculă.
De asemenea, au fost convocate 11 şedinţe extraordinare ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ca urmare a prognozării sau manifestării unor fenomene meteorologice periculoase, în scopul desfăşurării eficiente şi oportune a intervenţiilor de către toate componentele sistemului judeţean pentru situaţii de urgenţă, fiind adoptate un număr de 7 Hotărâri ale CJSU

Comisia de dialog social a judeţului Suceava
În anul 2015, Comisia de dialog social a judeţului Suceava s-a întrunit în 11 şedinţe, la solicitarea sindicatelor fiind discutate şi analizate diverse teme, cum ar fi, acordarea de salarii compensatorii pentru persoanele ce urmau să fie disponibilizate de către SC TERMICA Suceava.

Comitetul consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice al judeţului Suceava s-a întrunit în 10 şedinţe, temele abordate au vizat problemele specifice acestei categorii de persoane (pensii, asigurări de sănătate)

Comisii care nu au activitate periodică

Comisia Judeţeană privind atribuirea sau schimbarea de denumiri, care a acordat un număr de 8 avize favorabile pentru proiectele de hotărâri ale consiliilor locale din judeţul Suceava.

Comisia de delimitare a limitelor comunelor, oraşelor şi municipiilor de pe raza administrativ-teritorială a judeţului Suceava şi a comisiilor de delimitare a limitelor intravilanelor, inclusiv ale celor interjudeţene, s-a întrunit în 2 şedinţe, fiind mediat un litigiu în judeţ (Ulma – Izvoarele Sucevei), și unul ce urmează a fi soluționat de către instanța de judecată (Cacica – Pîrteştii de Jos).

Comisia de evaluare a sumelor acordate ca despăgubiri proprietarilor de animale, pentru pierderea suferită prin tăierea, uciderea sau afectarea în alt fel a animalelor s-a întrunit în 18 şedinţe de lucru în urma cărora au fost încheiate procese verbale de evaluare a animalelor bolnave din focarele de boală.

Comisiile de evaluare a pagubelor produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase au evaluat pagubele produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase și au întocmit 35 de procese verbale de evaluare, cu o valoare a pagubelor de aproximativ 1.466,42 mii lei

Pentru restabilirea funcţionalităţii infrastructurii degradate în anul 2014, Instituţia Prefectului-judeţul Suceava a solicitat Guvernului României, alocarea sumei de 4.861,85 mii lei din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE).
În anul 2105, după cum stiți, ne-am confruntat cu fenomenul de secetă prelungită care a afectat suprafața totală de 17.852,84 ha culturi agricole cu o valoare estimată a pierderilor de 74.187, 75 mii lei

O altă componentă deosebit de importantă a activtiății instituției prefectului o constituie verificarea legalităţii actelor administrative adoptate sau emise de autorităţile administraţiei publice locale şi contencios administrativ

Controlului de legalitate s-a exercitat asupra unui număr de 38.763 acte administrative emise/adoptate la nivelul celor 114 unităţi administrativ-teritoriale din judeţ şi Consiliul Judeţean Suceava, din care: 5.637 hotărâri adoptate de către consiliile locale şi consiliul judeţean, precum şi asupra unui număr de 33.126 dispoziţii emise de către primari şi Preşedintele Consiliului judeţean Suceava, din care:
  • 35.821 apreciate ca fiind legale direct sau ca urmare a clarificărilor ulterioare;
  • 346 revocate de emitent;
  • 1.331 pentru care s-au adus clarificări, nefiind cazul de revocare;
  • 1.177 în curs de reanalizare la emitent;
Totodată, au fost formulate un număr de 44 acţiuni la instanţa de contencios administrativ, pentru un număr de: 77 hotărâri adoptate de către consiliile locale şi 11 dispoziţii emise de către primari, cu precizarea că au existat cazuri când, printr-o singură acţiune, s-a solicitat revocarea mai multor acte administrative .

Referitor la activitatea de urmărire a aplicării actelor cu caracter reparatoriu

A fost finalizată activitatea de inventariere a terenurilor în toate cele 114 localități ale județului Suceava, conform prevederilor Legii nr. 165/2013. Situația centralizatoare a fost înaintată Agenției Domeniilor Statului și Agenției Naționale pentru Restituirea Proprietăților în vederea demarării procedurilor legale necesare în vederea schimbării regimului juridic al terenurilor ce fac obiectul acesteia.
În trimestrul IV al anului 2015, Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor (întrucât, după finalizarea procesului de inventarierea terenurilor și -a reluat activitatea) au fost emise un număr de 28 ordine prin care s-a constituit dreptul de proprietate pentru teren aferent curţi construcţii şi au fost verificate în vederea avizării de către prefect, un număr de 583 documentaţii înaintate de OCPI Suceava, pentru emiterea titlului de proprietate pentru terenurile solicitate de proprietari sau de moștenitorii acestora.
Activitatea Biroului judeţean pentru urmărirea aplicării unitare a prevederilor Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989 s-a concretizat în
înregistrarea în baza de date a unui un număr de 7 dosare noi și analizarea a 42 dispoziţii însoţite de întreaga documentaţie, pentru un număr de 14 dintre acestea acordându-se avizul de legalitate, iar 28 dosare fiind restituite pentru a fi completate/reanalizate.
Pentru aplicarea Legii nr. 290/2003 au fost analizate un număr de 54 dosare, din care: 37 cu propunere de acordare depăgubiri, 5 cu propunre de respingere, 5 amânate până la soluționare, 3 returnate la comisia tehnică și 4 transmise la Comisia Municipiului București și Timișoara.
La Legea nr. 9/1998, au fost analizate un număr de 6 dosare, din care: 2 cu propunere de acordare despăgubiri, 3 cu propunere de respingere și 1 returnat la comisia tehnică de experți .


Activitatea de comunicare, relaţii publice, secretariat și aplicarea apostilei s-a concretizat în asigurarea primirii, înregistrării, repartizării şi expedierii operative a unui număr de 23.505 documente, dintre acestea 1.342 au fost petiţii.
De asemenea, în anul 2015 au fost emise un număr de 392 de Ordine ale Prefectului judeţului Suceava, au fost primite în audienţă prefect/subprefect 547 de persoane, iar 560 persoane au fost consiliate la Biroul Relaţii cu Publicul.

Activitatea de eliberare a apostilei pentru actele oficiale administrative emise de autoritățile publice centrale sau locale, desfăşurată în anul 2015 la nivelul Instituției Prefectului – județul Suceava, a constat în primirea și înregistrarera unui număr de 3.139 cereri, pentru aplicarea apostilei pe un număr de 4.480 acte administrative.
În conformitate cu Legea nr.544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, la nivelul Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava au fost depuse un număr de 142 de cereri, din care 105 au fost soluţionate pozitiv sau parţial pozitiv, iar în 37 de cazuri informaţiile au fost inexistente sau exceptate de la liberul acces.


Activitatea financiar contabilă, resurse umane şi administrativ

Activitatea economico financiară a constat în angajarea, lichidarea şi ordonanţarea cheltuielilor instituţiei cu încadrarea în bugetul de cheltuieli, execuţia bugetului, înregistrarea în contabilitate a documentelor justificative, depunerea situaţiilor financiare anuale şi trimestriale.
Pentru desfăşurarea activităţii curente din anul 2015 Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava i-au fost alocate prin bugetul de venituri şi cheltuieli, credite în valoare de 5.944,24 mii lei.

Activitatea de resurse umane s-a concretizat în întocmirea unui număr de 115 ordine ale prefectului privind numiri/eliberari din funcţii publice sau contractuale, modificări ale raportului de serviciu sau contractelor de muncă ale salariaţilor și întocmirea documentaţiei specifică pentru reorganizarea instituţiei – care a primit până la sfârşitul anului 2015 toate avizele prealabile.


Activităţile de organizare, participare, reprezentare în domeniul dezvoltării economice, afacerilor europene şi a minorităţilor naţionale, au vizat:
  • asigurarea participării/reprezentării la diferite evenimente
În anul 2015, Prefectul a participat la acţiuni precum: analize de bilanţ a instituţiilor publice, seminarii, sesiuni de comunicare, inaugurări de spaţii publice, lansări ale unor programe guvernamentale și la manifestări dedicate zilelor istorice: Ziua Naţională a României, Ziua Bucovinei, Ziua Armatei, Ziua Jandarmeriei, Ziua Drapelului, Ziua Independenţei, Ziua Eroilor, Ziua Libertăţii României (22 decembrie), Ziua paşaportului, etc;
  • acordarea sprijinului pentru organizarea unor evenimente iniţiate de stucturile non-guvernamentale și implicarea în acțiunile echipei interinstituţionale de lucru pentru realizarea cooperării în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de persoane la nivelul judeţului Suceava și ale Grupului de lucru pentru elaborarea, implementarea, monitorizarea Strategiei Judeţene Antidrog 2014-2020
  • asigurarea participării/reprezentării la acţiunile minorităţilor naţionale de la nivelul judeţului, poloneză și ucaineană, cum ar fi: Festivalul Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene, Zilele Culturii Polone, Ziua polonezilor din diaspora, Ziua Națională a Poloniei, Ziua Bucovinei, Ziua Națională a Minorităților, manifestările cultural-artistice dedicate celei de a 201-a aniversări a Zilei de naştere a poetului naţional ucrainean Taras Șevcenko Festivalul Interetnic „Convieţuiri“ etc.
În cursul anului 2015, au fost efectuate de către Corpul de Control al Prefectului, 323 verificări tematice şi punctuale la primării, pentru soluționarea problemelor privind nerespectarea legilor de fond funciar, precum şi sesizări cu privire la construcţii ilegale, legalitatea contractelor de achiziţii publice, lmodul de cheltuire a banilor publici și a altor probleme ce vizează convieţuirea socială.

În anul 2015, Cancelaria Prefectului a asigurat condiţiile necesare desfăşurării activităţii zilnice a prefectului, informarea cu celeritate şi obiectivitate a acestuia, pregătirea materialelor de lucru pentru primirea vizitelor oficiale și pentru diferite şedinţe de lucru. Printre activităţile desfăşurate de Cancelaria Prefectului menționăm realizarea agendei de lucru a prefectului, precum şi programarea cetăţenilor în audienţă.
Cancelaria Prefectului a elaborat pe parcursul anului 2015 aproximativ 80 comunicate de presă şi informări privind activitatea Instituţiei Prefectului.
Consultantul pe probleme de romi, a participat la coordonarea şi monitorizarea implementării politicilor publice pentru romi în judeţul Suceava, la mediatizarea activităţilor care vizează problematica romilor şi stadiul implementării strategiilor la nivel local și a organizat 5 întâlniri ale Grupului de Lucru Mixt, în cadrul cărora a fost elaborat și monitorizate acțiunile cuprinse în Planul Judeţean de Măsuri privind incluziunea cetăţenilor români aparţinând etniei romilor.


Activitatea de eliberare şi evidenţă a paşapoartelor
În anul 2015, s-a concretizat în preluarea a 34.987 cereri de eliberare a paşapoartelor din care: 22.051 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice și 12.936 cereri de eliberare a paşapoartelor simple temporare.
De asemenea, au fost validate şi aprobate un număr de 4.428 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice preluate prin misiunile diplomatice ale României în străinătate.
Pentru cetăţenii români cu domiciliul în străinătate au fost preluate un număr total de 1.772 cereri,
Au fost aprobate un număr de 968 cereri preluate prin misiunile diplomatice ale României în străinătate, în total fiind soluţionate 2.740 cereri de acest tip.
În anul 2015, s-a emis un număr de 34.665 pașapoarte, din care:12.922 paşapoarte temporare și 21.743 paşapoarte electronice.

Activitatea regim permise de conducere, certificate de înmatriculare a autovehiculelor şi al plăcilor cu numere de înmatriculare, s-a desfășurat pe două segmente - de înmatriculare a vehiculelor și autorizare provizorie și de permise de conducere și examinări .

În ceeea ce priveste înmatricularea vehiculelor au fost înregistrate un număr total de 20.363 operațiuni de înmatriculare, au fost procesate un număr 24.289 certificate și acordate 105.160 autorizații provizorii și plăci pentru vehicule.

În ceea ce privește activitatea pe linie de permise de conducere şi examinări au fost înregistrate un număr de 27.034 dosare candidați, procentul de promovabilitate fiind de 43,8%.
Totodată, au fost eliberate 21.925 permise de conducere și preschimbate un număr de 11.827 permise .

Anul 2015 a presupus la nivelul instituție prefectului și cooperare intra şi interinstituţională și de relaţii internaţionale.
În vederea realizării cooperării intrainstituţionale au fost organizate şedinţe operative de evaluare a activităţii la începutul fiecărei săptămâni şi ori de câte ori a fost necesar.
Cooperarea interinstituțională la nivelul Instituției prefectului s-a realizat prin protocoale/acorduri de colaborare cu instituții publice, organizatii neguvernamentale și autorităţi locale în vederea implementării unor proiecte de promovare a parteneriatelor de dezvoltare locală sau regională, de implementare a unor proiecte cu finanţare europeană, sau pentru realizarea în comun a unor activități culturale care funcționează, exemple în acest sens, fiind: Universitatea Ștefan cel Mare, Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP), Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog și alte instituții, ONG –uri.
Pe parcursul anului 2015, în domeniul relaţiilor internaţionale, activitatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Suceava s-a concretizat într-o serie de acţiuni care au avut ca scop intensificarea legăturilor dintre judeţul Suceava şi statele membre cu drepturi depline din Uniunea Europeană, cât şi a acelora din spaţiul extracomunitar, în special transfrontalier, în speţă Ucraina.
La nivelul judeţului s-au dezvoltat relaţii externe de colaborare cu reprezentanţi ai autorităţilor și diferitelor organizaţii din alte ţări. Astfel, putem menţiona următoarele întâlniri:
  • organizarea ceremoniilor destinate comemorării a 70 de ani de la victoria în cel de-al Doilea Război Mondial – la solicitarea Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti;
  • întâlnirea de lucru între reprezentanţi din Ucraina şi România în domeniul ocupării forţei de muncă;
  • întâlnirea Prefectului judeţului Suceava cu Excelenţa Sa, Doamna Ambasador al Africii de Sud la Bucureşti, ocazie cu care s-a analizat oportunitatea iniţierii unor parteneriate de colaborare, cu accent pe sectoare economice ca silvicultură, agricultură sau turism, precum şi realizarea unor schimburi de experienţă în mediul academic.


Cu privire la absorbția fondurilor europene, în cursul anului precedent au fost monitorizate un număr 96 de proiecte cu o valoare totală de 535.827,74 mii lei, finanţate prin programele de finanţare aferente exerciţiului bugetar 2007 – 2013.
Având în vedere, rolul deosebit de important al societății civile în accesarea fondurilor alocate României de către Uniunea Europeană, s-a realizat actualizarea bazei de date a ONG-urilor din judeţul Suceava, care cuprinde un număr de 80 de organizaţii active.
Totodată, pentru diseminarea informațiilor cu privire la sursele de finanţare active, trimestrial au fost transmise unităţilor administrativ teritoriale, organizaţiilor non-guvernamentale şi IMM-urilor „Catalogul surselor de finanţare”, precum şi orice alte informaţii utile privind lansarea de noi linii de finanţare.
De asemenea, începând din luna iulie 2015, se realizează lunar “Buletinul informativ de afaceri europene”, care s-a postat pe site-ul Instituţiei Prefectului și s-a transmis unităților administrativ teritoriale și serviciilor publice deconcentrate .
Instituția Prefectului - județul Suceava a obţinuţ finanţare pentru proiectul cu titlul ”Vizită de studiu la OSLO”, în cadrul Fondului pentru Relații Bilaterale aferent Programului RO -18 –Întărirea capacității și cooperare instituțională între instituțiile publice, autorități locale și regionale române și norvegiene, finanțat prin Granturile Norvegiene 2009-2014.
Obiectivul proiectului a vizat transferul de cunoştinţe în prevenirea situaţiilor de urgenţă din domeniul incendiilor de pădure, inundaţiilor şi fenomenelor meteorologice periculoase.

În temeiul prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 799/17.09.2014 privind implementarea Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate POAD , cu modificările şi completările ulterioare la nivelul Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava a fost constituit prin Ordin al Prefectului judeţului Suceava, Grupul de lucru ce a asigurat monitorizarea aplicării Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Suceava în anul 2015.
Pentru Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate în anul 2015 se estimează a primi ajutoare alimentare pentru un număr de 157.853 de persoane, faţă de 125.744, în anul 2014.
Numărul de pachete estimat a fi distribuite în cadrul Programului POAD 2015 este de 315.706 pachete.

Pentru anul 2016, obiectivele Programului de Guvernare, vizează identificarea soluțiilor cu efect pozitiv atât în perioada limitată a mandatului primit cât și crearea bazei unei dezvoltări de structură pe termen lung.
În actuala conjunctură economico-socială se impune depunerea unui efort susţinut în continuarea reformelor de dezvoltare a capacităţii instituţionale și utilizarea eficientă a tuturor resurselor de care dispune Instituția Prefectului – județul Suceava astfel încât, să răspundă provocărilor şi să depăşească toate obstacolele care vor apărea.

PREFECT ,
Constantin HARASIM
  • Suceava, 28 ianuarie 2016 -
Mai nouă Mai veche