Buletin de presă, 22 februarie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 22 februarie 2016 - IPJ SuceavaEveniment rutier cercetat de poliţişti

* La 21.02.2016, în jurul orelor 16.50, în timp ce conducea autoturismul pe str. Calea Transilvaniei din municipiul C-lung Moldovenesc, un tânăr de 22 de ani, domiciliat în comuna Fundu Moldovei, a efectuat manevra de depășire a două autovehicule trecând peste marcajul longitudinal continuu, fapt pentru care, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de o femeie de 30 de ani, localnică, care s-a pus în mișcare de pe un spațiu de refugiu din afara părții carosabile.
În urma coliziunii, a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătoarei auto și a fiului acesteia, de 6 ani, pasager în autoturism.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

* La 21.02.2016, ora 19.37, în timp ce conducea autoturismul, pe DN 2H, în interiorul oraşului Milişăuţi, un bărbat de 53 de ani, din municipiul Rădăuți, din cauza vitezei excesive, a părăsit partea carosabilă, intrând într-un copac de pe marginea drumului.
În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto și a celor patru pasageri din autoturism, respectiv o femeie de 43 de ani, un bărbat de 48 ani, ambii din comuna Dorneşti, o tânără de 22 de ani şi un tânăr de 26 de ani, ambii din judeţul Vaslui.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 21.02.2016, ora 20.44, în timp ce se deplasa pe bicicletă pe str. Mihai Viteazul, din municipiul Rădăuți, avându-l ca pasager pe fiul său de 10 ani, o femeie de 49 de ani, din localitate, s-a angajat în traversarea străzii lângă o trecere de pietoni, moment în care, a fost acroșată de autoturismul condus de un tânăr de 21 de ani localnic, ce efectua manevra de mers înapoi și care, după producerea accidentului, a plecat de la fața locului.
În urma impactului, femeia și fiul ei au suferit leziuni ușoare, fiind transportați cu ambulanța la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției”, ce va fi soluționat procedural.

* La 21.02.2016, ora 09.00, în timp ce se deplasa cu autoturismul personal pe str. Horia, din orașul Solca, un poliţist din cadrul Poliţiei oraşului Solca, a observat un autoturism, oprit în fața sa, care bloca circulația, iar în urma discuțiilor cu conducătorul auto și pasagerul din autoturism, a constatat faptul că, acesta emana halenă alcoolică.
La fața locului a fost solicitat un echipaj de poliție care l-a identificat pe conducătorul auto, respectiv un tânăr de 28 de ani din comuna Poieni Solca, care a refuzat să fie testat de polițiști cu aparatul etilotest, după care a fost condus la spital, unde a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 21.02.2016, ora 19.40, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, a oprit pentru control pe raza satului Mitocu Dragomirnei, autoturismul condus de un localnic de 18 ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, iar autovehiculul are polița RCA expirată, motiv pentru care au fost reținute plăcuțele cu numărul de înmatriculare.
Din cercetări, polițiștii au mai stabilit și faptul că, autoutilitara aparţine unui bărbat de 53 de ani, din localitate, care i-a încredințat-o tânărului pentru a o conduce pe drumurile publice, deși știa faptul că acesta nu deține permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal faţă de tânărul de 18 ani pentru comiterea infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi față de bărbatul de 53 de ani pentru comiterea infracţiunii de ”încredințare unui autovehicul spre a fi condus de către o persoană care nu deține permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

* La 21.02.2016, în jurul orei 23.00, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe str. Mihai Eminescu, din municipiului Suceava, autoturismul condus de un tânăr de 24 de ani, localnic.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La 21.02.2016, ora 23.35, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DC 46 din comuna Horodnic de Sus, autoturismul condus de un localnic de 39 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche