Trei arme, o arbaletă cu lunetă şi elemente de muniţie deţinute ilegal, confiscate de poliţişti în urma unor percheziţii

Trei arme, o arbaletă cu lunetă şi elemente de muniţie deţinute ilegal, confiscate de poliţişti în urma unor percheziţii

Peste 30 de poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale şi poliţişti din cadrul poliţiilor orăşeneşti şi secţiilor rurale de poliţie au fost angrenaţi în acest week-end într-o acţiune de identificare a celor care încalcă legea în domeniul armelor şi muniţiilor.
În urma activităţilor investigative derulate pe perioada ultimelor două săptămâni au fost organizate, în baza mandatelor de percheziţie, descinderi la mai multe locaţii, fiind ridicate şi indisponibilizate 3 arme, o arbaletă cu lunetă şi elemente de muniţie.
Pe numele persoanelor bănuite de comiterea faptelor ilegale au fost întocmite dosare penale ce urmează a fi soluţionate procedural.


* La data de 20.02.2016, în baza mandatului de percheziţie emis de Judecătoria Fălticeni, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Suceava au procedat la efectuarea unei percheziții domiciliare la locuința unui bărbat de 62 de ani, din localitatea Hârtop, ocazie cu care au fost identificate și ridicate două arme cu aer comprimat, o cutie cu muniţie pentru acestea și o arbaletă originală pe care era montată o lunetă, toate deținute ilegal.
Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, armele cu aer comprimat și arbaleta aparțin fiului bărbatului, un tânăr de 27 de ani, plecat la muncă în străinătate, o armă și arbaleta fiind introduse ilegal de acesta în ţară în cursul anului 2014 și ascunse la locuinţa comună cu tatăl său.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor” și „contrabandă”, ce va fi soluționat procedural.

* De asemenea, la 20.02.2016, în baza mandatului de percheziție emis de Judecătoria Gura Humorului, poliţişti din cadrul Poliției orașului Frasin și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat de 29 de ani, din comuna Cornu Luncii, ocazie cu care au identificat un pistol cu gaze, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente de proveniență și nici faptul că este autorizat pentru deținere.
Arma a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, ce va fi soluționat procedural.

Mai nouă Mai veche