Buletin de presă, 2 mai 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 2 mai 2016 - IPJ SuceavaUrmărit internaţional identificat de poliţişti şi încarcerat în arestul IPJ Suceava

* La 29.04.2016, polițiștii Serviciului Investigații Criminale Suceava au pus în executare mandatul european de arestare emis de autorităţile judiciare germane, faţă de un bărbat de 38 de ani din comuna Cârlibaba, cercetat pentru comiterea de infracțiuni contra proprietății, acesta fiind urmărit internațional.
În urma măsurilor dispuse, bărbatul a fost identificat pe raza localităţii de domiciliu și a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, după care, a fost prezentat instanței, care a emis mandatul de arestare pentru o perioadă de 14 zile.
În baza mandatului de arestare, bărbatul a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.


Ţigări de contrabandă confiscate şi un autoturism indisponibilizat în urma unor controale în trafic

* La data de 29.04.2016, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, a oprit pentru control pe str. Ana Ipătescu din localitate, autoutilitara condusă de un bărbat de 38 de ani și în care se afla ca pasager, un bărbat de 33 de ani, ambii din județul Neamţ.
În urma verificării interiorului autoturismului, polițiști au identificat 10.000 bucăţi ţigarete de contrabandă de provenienţa ucraineană, pentru care, cei doi bărbați nu dețineau documente legale.
Țigările în valoare de circa 6.000 lei au fost ridicate în vederea continuări cercetărilor, iar autoturismul, în valoare de 2500 Euro a fost indisponibilizat la sediul de poliție.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce doi bărbați fiind cercetați sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, ce va fi soluționat procedural.


Fapte de natură penală cercetate de către poliţişti

* La 30.04.2016, în jurul orei 09.20, Secția 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a fost sesizată prin ,,S.N.U.A.U. 112”, de o femeie de 69 de ani, din municipiul București despre faptul că, în noaptea de 29/30.04.2016, persoane necunoscute au sustras bunuri din locuinței ginerelui ei, situată în aceeași curte cu propriul imobil din comuna Vadu Moldovei.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de pază și alarmare și de faptul că, imobilul nu este locuit, victima locuind în municipiul București, în noaptea de 29/30.04.2016, prin distrugerea unui geam, persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras electrocasnice şi scule.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști, pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

* La 30.04.2016, în jurul orei 20.05, Poliția comunală Șcheia a fost sesizată prin ,,S.N.U.A.U. 112”, de o femeie de 48 de ani, din localitate, despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din autoturismul parcat în faţa unui imobil din localitate.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în cursul zilei, în jurul orei 19.45, victima a parcat autoturismul în fața unui imobil și a intrat în curte, iar după aproximativ 10 minute, când a revenit, a constatat faptul că, persoane necunoscute au spart geamul unei portiere și din interior, de pe scaun, au sustras o geantă lăsată la vedere, în care se aflau bani, documente și un telefon mobil.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști, pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

* La 02.05.a.c., ora 00.39, Poliţia municipiului Rădăuţi, a fost sesizată despre faptul că, un bărbat de 50 de ani, din localitate, a fost victima unei agresiuni.
Până la sosirea polițiștilor, o ambulanţă a preluat și transportat la spital, două victime, respectiv bărbatul de 50 de ani și un tânăr de 18 ani, ambii localnici.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în seara zilei de 01.05.2016, la locuinţa unui bărbat din municipiul Rădăuţi, se aflau victima de 50 de ani și fiul său, precum și un alt bărbat de 51 de ani cu fiul său de 18 ani, care consumau băuturi alcoolice.
Astfel, în jurul orei 21.30, pe fondul unui conflict spontan, bărbatul de 51 de ani l-a lovit pe fiului său de 18 ani, după care l-a lovit și pe bărbatul de 50 de ani.
În cauză s-a întocmit dosar penal faţă de bărbatul de 51 de ani, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.


Evenimente rutiere cercetate de către poliţişti

* La data de 29.04.2016, în jurul orei 09.36, în timp ce conducea autoturismul pe strada Bazelor, la intersecția cu str. Calea Unirii din municipiul Suceava, un tânăr de 25 de ani din orașul Siret, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus regulamentar de un bărbat de 55 de ani din județul Iași, intrând în coliziune cu acesta.
În urma impactului, autoturismul condus de bărbatul de 55 de ani, a fost proiectat pe contrasens, unde, a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un tânăr de 27 de ani din comuna Todirești.
Din accident, a rezultat rănirea conducătorului auto de 55 de ani din județul Iași și rănirea ușoară a conducătorului auto de 27 de ani.
Cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 29.04.2016, în jurul orei 10.20, în timp ce conducea autoutilitara pe DJ 178, în interiorul comunei Drăgoiești, un localnic de 39 ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers și a accidentat ușor o femeie de 91 ani din localitate, care se afla pe marginea carosabilului.
După producerea accidentului, conducătorul auto a coborât şi a purtat o discuţie cu victima, după care, a plecat la domiciliu și a parcat autoutilitara în curtea locuinţei.
Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunilor de ,,vătămare corporală din culpă”, ”refuzul sau sustragerea de a se supune prelevării de mostre biologice” şi ”părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”.
Bărbatul de 39 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

* La 29.04.2016, în jurul orei 17.20, în timp ce conducea autoutilitara cu remorcă pe DN 17, în apropierea intersecției cu DJ 176, într-o curbă la dreapta semnalizată corespunzător, un bărbat de 40 de ani din Republica Moldova, nu a redus și adaptat viteza, a derapat cu remorca și după ce a pătruns pe sensul opus, a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 36 de ani din județul Bihor.
După impact, remorca a intrat în coliziune și cu autoturismul condus de un bărbat de 39 de ani din județul Bistrița-Năsăud, care circula în spatele primului autoturismul tamponat.
În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto de 39 de ani din județul Bistrița Năsăud, a conducătorului auto de 36 de ani din județul Bihor și a unei femei de 67 de ani din aceeași localitate, pasageră în autoturism.
Cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 30.04.2016, în jurul orei 09.25, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, pe raza comunei Forăști, la intersecția cu DC Ruși, un bărbat de 64 de ani, din municipiul Fălticeni, a efectuat virajul la stânga, fără să se asigure și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat de 31 de ani, angajat în depășirea sa.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto de 31 de ani.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 30.04.a.c., în jurul orei 00.40, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208, pe raza localității Huși, într-o curbă la dreapta, un tânăr de 21 de ani, din comuna Mălini, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un podeț, după care s-a răsturnat în afara părții carosabile.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală a unui tânăr de 24 de ani, din comuna Mălini, pasager în autoturism.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 01.05.2016, ora 18.25, în timp ce conducea autoturismul pe strada 22 Decembrie, din municipiul Suceava, din cauza vitezei, un tânăr de 26 de ani, din localitate, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a virat dreapta și a intrat într-un gard.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 01.05.a.c., ora 22.20, în timp ce conducea autoturismul pe strada Zorilor, din municipiul Suceava, un tânăr de 21 de ani, din comuna Vama, nu a respectat semnificația culorii roșii a semaforului electric intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un tânăr de 19 ani, din localitate.
După impact, autoturismul care circula regulamentar a fost proiectat pe contrasens, intrând în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat de 28 de ani, din localitate.
În urma accidentului rutier, conducătorul auto de 19 ani a suferit leziuni ușoare.
Cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în cazul tânărului de 19 ani și a bărbatului de 28 de ani și de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul tânărului de 21 de ani din comuna Vama, vinovat de producerea evenimentului rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 02.05.2016, ora 00.48, în timp ce se afla în parcarea unui club din municipiul Fălticeni, un bărbat de 27 de ani, din municipiul Suceava, a fost acroșat ușor de un autoturism, al cărui conducător auto a părăsit locul accidentului.
În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, autoturismul a fost depistat în trafic pe DN 2, pe raza comunei Vadu Moldovei, iar conducătorul auto a fost identificat ca fiind un bărbat de 27 de ani, din județul Iași.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 01.05.2016, ora 23.15, în timp ce conducea mopedul pe DN 29, pe raza orașului Salcea, din cauza vitezei excesive, un tânăr de 20 de ani, din comuna Siminicea, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a părăsit partea carosabilă izbindu-se de un podeţ.
În urma impactului, conducătorului mopedului a decedat.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, mopedul nu era înmatriculat sau înregistrat, iar conducătorul acestuia nu deţinea permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

* La 29.04.2016, ora 10.30, o patrulă din cadrul Postului de poliție Horodnic de Sus, a oprit pentru control pe DC 46, din localitate, mopedul înregistrat, condus de un tânăr de 21 de ani din comuna Voitinel.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 29.04.2016, ora 20.10, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Rădăuți, a fost sesizat despre producerea unui tamponări pe DN 17A, din comuna Marginea.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, un minor de 16 ani din municipiul Rădăuți, ce nu posedă permis de conducere, a condus autoturismul pe DN 17A, din comuna Marginea și a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de o femeie din comuna Horodnic de Sus, fără a rezulta victime.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 29.04.2016, ora 23.45, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe str. Calea Burdujeni din municipiul Suceava, autoturismul condus de un bărbat de 48 de ani din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 30.04.2016, ora 02.20, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DC 46, din comuna Horodnic de Jos, autoturismul condus de un tânăr de 27 de ani din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 30.04.2016, în jurul orei 02.30 o patrulă de poliţie a identificat un autoturism staționat în zona centrală a comunei Gălănești, în apropierea unei stații peco, pe partea dreaptă a DN 2H, iar la volanul acestuia pe un tânăr de 22 de ani, care dormea.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 30.04.2016, în jurul orei 10.00, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, a oprit pentru control pe strada 2 Grăniceri din localitate, autoturismul cu număr de circulație provizoriu, condus de un localnic de 59 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, numerele de circulație provizorii sunt expirate.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 30.04.2016, în jurul orei 16.00, în timp ce conducea autoturismul pe strada Ion Creangă din municipiul Fălticeni, din cauza nepăstrării unei distanțe corespunzătoare față de autoturismul din fața sa, un bărbat de 58 de ani, din municipiul Suceava, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a intrat în coliziune față-spate cu acesta, avariind cele două autovehicule.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ pentru bărbatul care circula regulamentar și de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru bărbatul de 58 de ani, după care, la spital, li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 30.04.a.c., în jurul orei 23.45, un echipaj mixt poliție-jandarmi ce patrula pe strada Mănăstirii din satul Sf.Ilie, comuna Șcheia, a oprit pentru control autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un localnic de 37 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, numerele de înmatriculare sunt expirate din 04.11.2015.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 01.05.2016, ora 16.00, în timp ce conducea motoscuterul înregistrat pe DC 65, pe raza comunei Verești, un bărbat de 27 de ani, din localitate, a efectuat manevra de depășire a autoturismului condus regulamentar de un tânăr de 18 ani, din locaalitate, însă a pierdut controlul și a intrat în coliziune cu acesta.
Din impact, nu au rezultte victime, ci numai pagube materiale.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, conducătorul mopedului nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Material lemnos confiscat de către poliţişti şi dosare penale la regimul silvic

* La 30.04.a.c., o patrulă din cadrul Poliției orașului Salcea și a Postului de poliție Dumbrăveni, a oprit pentru control pe raza localității Dumbrăveni, autoutilitara condusă de un tânăr de 23 de ani, din orașul Vicovu de Sus, care transporta cantitatea de 3,52 m.c. cherestea de esență răşinoase.
Întrucât existau neconcordanțe între cantitatea de material lemnos transportată și cea consemnată în avizul de însoțire secundar, conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de 1.626 lei, a fost confiscat și lăsat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

* La 29.04.2016, în jurul orelor 11.43, Postul de poliție Vama, a fost sesizat, despre faptul că, în noaptea 28/29.04.2016, un bărbat de 52 de ani din comuna Vatra Moldoviței, a tăiat ilegal și sustras 5 arbori dintr-o pădure din zonă.
Din primele cercetări și măsurătorile specialiștilor silvici, polițiștii au stabilit faptul că, bărbatul a sustras 5 arbori cu un volum de 10,208 m.c., prejudiciul fiind de aproximativ 5.100 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,, tăiere fără drept” și ”furt de arbori”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche