Buletin de presă, 13 noiembrie 2016 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La 12.11.2016, ora 03.00, în timp ce conducea autoturismul pe str. Tudor Vladimirescu din municipiul Fălticeni, un localnic de 18 ani, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu poarta de acces a unui imobil.
Din impact, nu au rezultat victime omenești, ci doar pagube materiale.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
Acesta nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, însă, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

La 13.11.2016, în jurul orei 00.50, Secția 10 Poliție Rurală Păltinoasa a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe raza comunei Păltinoasa, a avut loc o tamponare, iar conducătorul auto se află sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați la fața locului au identificat autoturismul implicat în eveniment și pe conducătorul auto, un localnic de 31 de ani, care, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 13.11.2016, ora 04.00, Secția 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe DN 2, pe raza localității Vadu Moldovei, a avut loc o tamponare, iar conducătorul auto se află sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați la fața locului au identificat autoturismul implicat în eveniment și pe conducătorul auto, un bărbat de 47 de ani din comuna Fântâna Mare, care, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma evenimentului rutier, nu au rezultat victime.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 12.11.2016, ora 02.30, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, s-a sesizat despre faptul că, pe DN 2, la ieșirea din municipiu spre localitate Spătărești, într-un șanț, se află un autoturism avariat, condus de un bărbat de 35 de ani din municipiul Fălticeni.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” și ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 11.11.2016, ora 17.40, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 178A, în localitatea Mihoveni, comuna Șcheia, un tânăr de 23 de ani, din comuna Cacica, a surprins și accidentat ușor, un localnic de 63 de ani, care se deplasa în calitate de pieton pe mijlocul drumului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pietonul care prezenta halenă alcoolică, a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 11.11.2016, ora 19.00, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208E, în localitatea Valea Bourei, comuna Dolhești, un localnic de 24 de ani, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un copac aflat pe marginea drumului.
Din accident, a rezultat rănirea conducătorului auto și vătămarea ușoară a unei tinere de 17 ani, din localitate, pasageră în autoturism.
Din cauza leziunilor suferite, conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul alcooltest, însă, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul figurează cu permisul de conducere reținut.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul de către o persoană care are dreptul de a conduce suspendat”, ce va fi soluționat procedural.

La 12.11.2016, ora 11.50, în timp ce conducea autoutilitara pe str. Traian Vuia din municipiul Suceava, un bărbat de 44 de ani, din comuna Şcheia, a efectuat un viraj la stânga, pentru a intra în curtea interioară a unui imobil, fără să se asigure și fără să acorde prioritate de trecere autoturismului condus din sens opus, de un bărbat de 53 de ani, din oraşul Salcea, intrând în coliziune cu acesta.
În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto vinovat de producerea accidentului, care a fost transportat cu ambulanţa la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 12.11.2016, în jurul orei 13.15, în timp ce conducea autoturismul pe B-dul 1 Mai din municipiul Suceava, un bărbat de 40 de ani, din județul Neamț, a surprins și accidentat un localnic de 78 de ani, care, în calitate de pieton, s-a angajat în traversarea regulamentară a părții carosabile, pe trecerea de pietoni, semnalizată și marcată corespunzător.
Victima a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 12.11.2016, ora 18.40, în timp ce conducea autoturismul pe DC 88, din direcţia cătunul Holohoşca spre localitatea Pojorâta, un localnic de 35 de ani, a surprins și accidentat mortal un tânăr de 18 ani, din municipiul C-lung Moldovenesc, care nu purta îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante și care se deplasa din sens opus, pe partea carosabilă.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice pentru determinarea alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Material lemnos confiscat de poliţişti

La 11.11.2016, ora 18.54, o patrulă din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmăneşti, a oprit pentru control pe raza satului Pătrăuţi, autoutilitara condusă de un bărbat de 40 de ani, din municipiul Suceava, care transporta cantitatea de 1,36 m.c. lemn de foc, de esență fag şi carpen, fără a deţine documente legale de proveniență și transport.
Materialul lemnos, în valoare de 170 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Pătrăuţi, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010.
Mai nouă Mai veche