Micii dedectivi sunt pregătiți de intervențiePeste 120 de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 6 ani din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit ,,Aşchiuţă” din municipiul Suceava au absolvit cu brio cursul de ...mici detectivi!După două săptămâni de ,,instrucţie” – constând în activităţi derulate de poliţiştii rutieri şi poliţiştii de prevenire din cadrul IPJ Suceava, copiii au dat examenul final în cadrul unei acţiuni interactive desfăşurate la sediul grădiniţei.
Comisia de evaluare, formată din poliţişti, doamna director a unităţii şi cadre didactice a fost neaşteptat de severă, însă, nivelul de cunoştinţe al micilor detectivi i-a impresionat pe toţi în mod plăcut.
Pentru a obţine titlul de ,,mic detectiv” copiii au trebuit să răspundă la întrebări din trei domenii difeite: siguranţă rutieră, siguranţă fizică şi siguranţă patrimonială.

Copiii au stilizat semnele rutiere, au surprins imagini relevante legate de siguranţa stradală şi au răspuns la întrebări şi ghicitori cu teamtică rutieră.
De asemenea, copiii prin limbajul lor simplu , dar atât de sincer şi relevant au arătat că ştiu ce înseamnă respectul faţă de colegi, de ce nu e bine să fii agresiv şi care sunt urmările unui comportament violent.
Dacă sună cineva la interfon, ce facem? O altă întrebare la care copiii au dat răspunsuri mult mai pertinente decât mulţi dintre adulţi.
Conduita şi atitudinea preventivă a tinerilor, dobândită în urma celor două săptămâni de acţiuni de informare organizate în parteneriat de poliţişti şi educatori, creează premisele dezvoltării unor tineri responsabili, care să crească, să se joace şi să înveţe în condiţii de deplină siguranţă.

Cei 120 de copii merită să fie declaraţi mici detectivi, fiind motivaţi astfel să dobânească un rol activ în familie şi în cercurile de prieteni pentru diseminarea informaţiilor cu caracter preventiv.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.