Rădăuți: Minori suspectați de comiterea unor fapte de natură penală reţinuți de poliţişti, 28 noiembrie 2016

La data de 28.11.2016, în urma continuării cercetărilor, în cauza din 27.11.2016, privind infracțiunile de „lovire sau alte violenţe”, „violare de domiciliu”, „punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat sau cu plăcuţe de înmatriculare false” şi „conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, polițiștii Biroului Investigații Criminale Rădăuți au reuşit probarea activităţii infracţionale a celor patru minori cu vârste între 15 şi 17 ani, toţi din municipiul Rădăuţi.

În urma audierii, în prezenţa apărătorului din oficiu, faţă de trei dintre minori, respectiv cel de 16 ani și cei doi de 17 ani, s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind încarcerați în arestul I.P.J. Suceava.

Ulterior, în urma administrării materialului probator prin reunirea mai multor cauze aflate în lucru, s-a reuşit probarea activităţii infracţionale a minorului de 15 ani, cercetat pentru mai multe infracţiuni de „furt” şi „conducere fără permis”, fapte comise pe raza de competență.

Astfel, în cadrul cauzelor penale aflate în lucru, în care a fost stabilit discernământul minorului de 15 ani, prin expertiză psihiatrică, după audierea acestuia, s-a dispus reţinerea lui pentru 24 de ore și încarcerarea în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, la 29.11.2016, cei patru suspecţi să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive.
Mai nouă Mai veche