Șofer care a consumat alcool și a produs un accident mortal reținut de polițiști



Poliţiştii au atras atenţia asupra pericolelor generate de consumul de alcool la volan. În fiecare săptămână sunt organizate acţiuni în urma cărora zeci de suceveni rămân fără permise de conducere sau le sunt întocmite dosare penale.Cu toate acestea, există încă şoferi care nu conştientizează pericolele alcoolului la volan şi produc tragedii rutiere. Faţă de aceşti şoferi poliţiştii vor dispune întotdeauna măsuri preventive din cele mai ferme, inclusiv privative de libertate.

La data de 09.11.2016, ora 16.31, polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 despre faptul că pe strada Calea Bucovinei, pe raza oraşului Vicovu de Sus, a avut loc un accident rutier din care a rezultat vătămarea corporală a unei persoane.
Din primele cercetări şi din declaraţiile martorilor a rezultat faptul că la 09.11.2016, în jurul orei 16.20, un bărbat de 49 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Bucovinei, din oraş Vicovu de Sus, din direcţia centrul oraşului Vicovu de Sus spre comuna Straja, a surprins şi accidentat pe un bătrân de 71 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, care în calitate de biciclist s-a angajat în traversarea străzii, fără să se asigure.
În urma impactului a rezultat decesul bărbatului de 71 de ani.
Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând valoarea de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologice de sânge.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „ucidere din culpă” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”.
Poliţiştii au dispus reţinerea pentru o durată de 24 de ore a suspectului care a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava.

Pentru a nu vă pune viaţa în pericol atât a dumneavoastră cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, poliţiştii recomandă şoferilor să nu consume alcool atunci când urcă la volan.
Mai nouă Mai veche