Țigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord a României



Poliţiştii de frontieră au descoperit și confiscat, la frontiera verde și pe comunicații, aproximativ 37.000 pachete țigări, în valoare de 348.000 de lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

* Ieri, 23 noiembrie a.c., la nivelul S.P.F Vicovu de Sus – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 18.00, poliţiştii de frontieră au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, un autoturism de teren care se deplasa dinspre frontiera de stat spre interiorul tării, pe direcţia localităţii de frontieră Bilca.
Imediat, o echipă operativă a trecut în urmărirea autoturismului, folosind semnalele acustice și luminoase, reușindu-se oprirea mașinii pe raza localității Măneuți. Șoferul a abandonat autoturismul și profitând de configurația terenului și întuneric a fugit.
Autoturismul de teren, marca Mitsubishi Pajero, fără numere de înmatriculare, era plin cu ţigări, fapt pentru care a fost condus la sediul poliției de frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 15.693 pachete ţigări, marca Marble, în valoare de aproximativ 157.000 lei.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, autoturismul de teren în valoare de 10.000 lei a fost indisponibilizat, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

* Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor PF Tarna Mare, Sarasău și Valea Vișeului au descoperit în apropierea frontierei de stat, mai multe colete care conțineau 21.170 pachete cu țigări de diferite mărci, în valoare de 191.000 lei.
Țigările au fost confiscate, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.


Purtător de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei
Insp. pr. de poliţie Lungu Radu
Mai nouă Mai veche