VIDEO Frătăuții Noi: Șase ucraineni prinși în flagrant, cercetați pentru contrabandă



În data de 24 noiembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus și S.T.P.F. Suceava au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 20.35, lucrătorii noştri au observat cu ajutorul aparaturii din dotare, în apropierea graniţei cu Ucraina, pe direcţia localităţii Frătăuții Noi, un grup de persoane care se deplasa de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Imediat poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care cei in cauza au abandonat coletele şi au încercat să fugă.

Pentru reţinerea persoanelor care nu s-au supus somaţiilor legale, lucrătorii noştri au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Astfel, au fost reţinuti șase barbati, cetăţeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 19 şi 48 de ani.

La faţa locului au fost descoperite mai multe baxuri care conţineau 5.000 pachete de țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană, în valoare de 50.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Totodată, au fost anunțate și autoritățile de frontieră ale statului vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Celor șase cetăţeni ucraineni, polițiștii de frontieră le-au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Lucrarea penală a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea soluționării legale.
Mai nouă Mai veche