Suceava: Şofer beat, încarcerat în arestul Poliției pentru că a lovit un pieton pe strada Ion Vodă Viteazul și a părăsit locul accidentului

La 26.12.2016, ora 14.05, în timp ce conducea autoturismul pe strada Ion Vodă Viteazul din municipiul Suceava, un localnic de 42 de ani, a surprins și accidentat ușor un bărbat de 77 de ani, din localitate, care, în calitate de pieton, se deplasa pe marginea părții carosabile, după care, a părăsit locul accidentului.

În urma activităților operative întreprinse de polițiști, autoturismul implicat în accident a fost identificat abandonat în dreptul unui imobil, iar conducătorul auto, a fost depistat și reținut de un echipaj de poliție în cartierul Burdujeni, pe strada Muncii, la aproximativ două ore și jumătate de la producerea evenimentului, acesta recunoscând fapta.

Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru conducătorul auto și de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru pieton, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conducătorul auto de 42 de ani a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche