Activități ale jandarmilor în perioada 28 decembrie 2016 - 2 ianuarie 2017

În perioada 28 decembrie 2016 - 2 ianuarie a.c., jandarmii au desfăşurat misiuni de asigurare şi de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, atât independent, cât şi în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, fiind pregătiţi să acţioneze, conform competenţelor, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor. De asemenea, au fost asigurate măsurile de ordine publică pentru buna desfăşurare a spectacolelor şi festivalurilor de datini şi obiceiuri organizate în mai multe localităţi din judeţ.

În această perioadă, au fost aplicate un număr de 35 de sancţiuni contravenţionale, în special pentru fapte de tulburare a ordinii publice și consum de bauturi alcoolice în locurile publice. De asemenea au fost constatate 8 infracţiuni (1 – contrabandă, 1- deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, 1 - furt, 5 – operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept).

Jandarmii montani şi-au desfăşurat activităţile în zonele cu densitate mare de unităţi de cazare, în zonele de agrement şi în cele cu afluenţă considerabilă de turişti şi pe traseele turistice. Nu au fost înregistrate situaţii care să impună intervenţia jandarmilor montani pentru salvarea şi evacuarea persoanelor aflate în dificultate.
În ceea ce priveşte activităţile privind respectarea normelor legale vizând deţinerea şi comercializarea obiectelor artizanale pe bază de amestecuri pirotehnice, în cursul zilei de sâmbătă, 31 decembrie 2016, în stația din imediata apropiere a Complexului Comercial Bazar Suceava au fost depistați trei bărbați, cu vârstele de 25, 34 și 42 de ani, din județul Suceava, care transportau cantitatea de 1.542 bucăţi petarde și o baterie de tuburi de tragere cu 36 de focuri.

În aceeași zi, în timpul desfăşurării unor acţiuni specifice de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, jandarmii suceveni au depistat alte două persoane pe strada Calea Unirii, în apropierea podului peste râul Suceava, care transportau cantitatea de 1.340 bucăți petarde.

În cauzele menționate, au fost întocmite actele de sesizare privind săvârşirea unor fapte susceptibile de a fi orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, iar persoanele în cauză au fost predate, împreună cu articolele pirotehnice găsite asupra lor, serviciului specializat din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava în vederea continuării cercetărilor.
Mai nouă Mai veche