IPJ Suceava: Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră organizată de polițiști în zona Rădăuți - Vicovu de Sus

Având în vedere situaţia operativă înregistrată în anii precedenţi şi luând în considerare condiţiile meteo care au permis în ultimele zile deplasarea cetăţenilor cu biciclete, poliţiştii au acţionat în perioada 16 – 17 februarie 2017 în zona municipiului Rădăuţi şi a oraşului Vicovu de Sus cu efective sporite, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.

O atenţie sporită a fost acordată vehiculelor înmatriculate în alte state, fiind efectuate verificări şi controale ale documentaţie legale pentru circulaţia pe drumurile publice.

Urmare a prezenţei sporite în teren nu au fost înregistrate accidente rutiere grave, mai mulţi şoferi fiind identificaţi în flagrant, înainte de a fi implicaţi în evenimente rutiere.

Astfel, la data de 16.02.2017, în intervalul orar 14.30-21.00 și 17.02.2017 în intervalul orar 07.30-13.00, Serviciul Rutier Suceava împreună cu polițiști din cadrul formaţiunilor de profil, sprijiniţi de cei de ordine publică din cadrul secţiilor de poliţie, au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere pe raza Poliției municipiului Rădăuți și a orașului Vicovu de Sus.

În cadrul acţiunii au fost controlate 342 de vehicule.

Au fost aplicate 182 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 73.970 lei, din care 50 pentru depăşirea regimului legal de viteză.

Au fost reţinute 7 permise de conducere şi au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

În cadrul acţiunii a fost identificat un bărbat de 26 ani, din comuna Bilca care a condus autoturismul înmatriculat în străinătate, pe raza municipiului Vicovu de Sus, fără a poseda permis de conducere.

Astfel de acţiuni direcţionate în intervale orare stabilite vor continua şi în perioada următoare pentru creşterea gradului de siguranţa rutieră.
Mai nouă Mai veche