Activităţi ale jandarmilor în perioada Sărbătorilor Pascale

În perioada Sărbătorilor Pascale, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava va asigura, alături de efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, măsurile de ordine publică în timpul manifestărilor religioase din judeţ şi a evenimentelor prilejuite de Târgul de Paşte organizat de Consiliul Judeţean Suceava.

În noaptea de Înviere, 104 jandarmi vor acţiona pentru desfăşurarea în bune condiţii a slujbelor religioase organizate la un număr de 38 de lăcaşuri de cult din judeţ, printre care şi mănăstirile Dragomirna, Putna, Voroneţ, Suceviţa, Humor şi Moldoviţa.

Pe lângă efectivele destinate pentru desfăşurarea în siguranţă a acestor manifestări, 140 de jandarmi vor acţiona zilnic în cadrul dispozitivelor de menţinere a ordinii publice organizate în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava în localităţile în care funcţionează structuri de jandarmerie, activitatea acestora având un caracter preponderent preventiv.

Activităţile jandarmilor vor viza în principal prevenirea încălcării normelor de convieţuire socială, monitorizarea şi descurajarea grupurilor care tulbură ordinea şi liniştea publică, precum şi depistarea şi sancţionarea celor care săvârşesc fapte antisociale.

În intervalul 14 aprilie – 18 aprilie 2017 2017, posturile de jandarmi montane din localităţile Gura Humorului, Frasin, Suceviţa, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi Broşteni vor intensifica acţiunile pe traseele turistice, în zona unităţilor de cazare şi a locurilor de agrement, fiind pregătite să intervină în situaţii de urgenţă, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale. Aproximativ 70 de jandarmi montani vor acţiona zilnic pentru menţinerea unui climat de linişte, prevenirea şi combaterea infracţiunilor, îndrumarea şi informarea turiştilor aflaţi pe traseele montane, precum şi salvarea şi evacuarea persoanelor aflate în dificultate.

De asemenea, jandarmii vor desfăşura acţiuni preventive de verificare în zonele în care se pot organiza activităţi de picnic.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice

Niciun comentariu

Un produs Blogger.