Horodnic de Sus: Bărbat prins beat la volanul unei mașini cu cinci persoane pe bancheta din spate

La data de 17.07.2017, ora 02.20, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 2E, din comuna Horodnic de Sus, autoturismul condus de un bărbat de 44 de ani, din comuna Bilca.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cu ocazia controlului autoturismului, polițiștii au constatat faptul că bărbatul transporta mai multe persoane decât numărul prevăzut în certificatul de înmatriculare, respectiv 5 persoane pe bancheta din spate, iar inspecția tehnică a autoturismului era expirată din data de 18.05.2017, motiv pentru care, a fost sancționat conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 republicată, cu amendă în cuantum de 1.305 lei, luându-se și măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

IPJ Suceava
Mai nouă Mai veche