Masă rotundă organizată de DSP Suceava



Pentru a veni în sprijinul specialiștilor care activează în cadrul structurilor de asistență medicală de urgență din județul nostru, Direcția de Sănătate Publică Suceava a organizat în data de 22 septembrie 2017 ora 11:00 o masă rotundă. Discuțiile au urmărit eficientizarea utilizării resurselor umane și materiale, îmbunătățirea modului în care se efectuează transferurile pacienților între unitățile sanitare din județ sau spre centrele universitare, respectarea și actualizarea protocoalelor dintre furnizorii de asistență medicală și respectarea legislației din domeniul urgențelor medicale.

La întâlnire au participat reprezentanți ai următoarelor instituții cu atribuții în domeniu: din partea INSTITUȚIEI PREFECTULUI- JUDEȚUL SUCEAVA- MIRELA ELENA ADOMNICĂI, din partea MINISTERULUI SĂNĂTĂȚII- SUBSECRETAR DE STAT DR. TIBERIUS BRĂDĂȚAN, din partea ISU SUCEAVA- GENERAL DR. ION BURLUI, din partea CASEI JUDEȚENE DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE- VICTOR BLEORȚU, din partea SAJ SUCEAVA- DR. ALEXANDRU LAZAREAN.

Au participat manageri și persoane implicate în acordarea asistenței medicale de urgență din toate spitalele publice și private din județ.

În cadrul întâlnirii s-a convenit actualizarea protocoalelor de transfer al pacientului critic și non-critic între spitalele din județ și Spitalul Județean Suceava, cu participarea Serviciului Județean de Ambulanță. Până la finalul lunii octombrie acestea vor fi semnate și transmise către DSP Suceava .

Problemele discutate în cadrul ședinței au fost preluate și de către domnul Subsecretar de Stat dr. Tiberius Brădățan pentru a fi discutate la nivelul Ministerului Sănătății.

Director ExecutivDr. Cătălina Zorescu
Mai nouă Mai veche