FOTO Deschiderea anului de învăţământ la Școala de Jandarmi Fălticeni



Luni, 2 octombrie 2017, în prezenţa reprezentanţilor din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și ai autorităţilor publice locale, a avut loc deschiderea anului de învăţământ la sediul școlii din Fălticeni pentru cei 350 de elevi jandarmi din anul I seria 2017-2018 și la sediul Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor de Jandarmi din Gheorgheni pentru cei 175 de elevi din anul II seria 2016-2018.



Activitatea la sediul școlii a debutat cu intonarea imnului de stat și cuvântul de bun venit al comandantului şcolii, colonel Postelnicu Ionel. Au urmat apoi discursurile prefectului județului Suceava, doamna Mirela-Elena Adomnicăi, a viceprimarului municipiului Fălticeni, domnul Constantin Bulaicon și mesajul ministrului afacerilor interne prezentat de către lt.col. Andrei Violyni, reprezentantul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. La acest moment festiv au mai participat deputatul Alexandru Rădulescu, inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, inspectorul școlar general al I.S.J. Suceava precum și directorii colegiilor și liceelor din Fălticeni.

Elevii vor participa la activităţi didactice în perioada 2 octombrie – 21 decembrie a.c., după care elevii anului II vor absolvi școala în data de 21 decembrie a.c., iar elevii anului I vor beneficia de o vacanță în perioada 23.12.2017-07.01.2018, urmată de un stagiu de practică de patru luni în unităţile operative ale Jandarmeriei Române.



Activităţile se desfăşoară în baza curriculum-ului avizat de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi aprobat de Ministerul Afacerilor Interne şi cuprinde perioade de cursuri, vacanţe şi stagii de practică.

Elevii din anul I vor depune jurământul militar în data de 10 noiembrie 2017.





Mai nouă Mai veche