Horodnic de Sus: Un tânăr băut și cu permis falsificat a îngrămădit 11 persoane într-un autoturism de cinci locuri. Polițiștii i-au făcut dosar penalLa data de 13.10.2017, ora 01.40, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 2E, pe raza comunei Horodnic de Sus, autoturismul condus de un bărbat de 32 de ani din județul Vâlcea, în care se aflau 11 persoane, deși capacitatea vehiculului era de 5 locuri.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificării permisului de conducere eliberat de autoritățile ucrainene și prezentat de conducătorul auto, polițiștii au identificat o serie de neconcordanțe. În urma verificărilor s-a constatat faptul că, bărbatul de 32 de ani nu posedă permis de conducere auto eliberat de către autoritățile din România și nici pașaport, document necesar în vederea trecerii frontierei în statul Ucraina, sau permis de rezidență.

Din cercetări, polițiștii au mai stabilit și faptul că, la data de 12.10.2017, în jurul orei 23.30, bărbatul de 32 de ani ar fi sustras autoturismul din curtea locuinței unui bărbat de 52 de ani, din comuna Voitinel, unde locuiește fără forme legale, după care, s-ar fi deplasat în municipiul Rădăuți. De aici a luat cele 11 persoane pe care trebuia să le transporte la domiciliile lor din comunele Horodnic de Sus și Voitinel.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „furt în scop de folosință”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, complicitate la „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” și „fals material în înscrisuri oficiale”, ce va fi soluționat procedural.

Totodată, pentru faptul că, transporta în autovehicul mai multe persoane decât numărul de locuri stabilit în certificatul de înmatriculare (+7 persoane), bărbatul de 32 de ani a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.160 de lei.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.