Mălini: Lemn transportat cu aviz fals, confiscat de polițiști



La 07.10.2017, ora 11.30, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică - Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au depistat pe D.J. 209 B , pe raza localității Mălini, o autoutilitară ce transporta material lemnos, sortimentul lemn rotund specia fag.
La volanul autoutilitarei a fost identificat un bărbat de 32 ani, localnic, care a prezentat pentru control avizul de însoțire pentru cantitatea de 6,83 m.c. lemn rotund specia paltin, însă în urma verificării materialului lemnos transportat s-a constatat că acesta avea încărcat în autoutilitară material lemnos specia fag.
Urmare a celor constatate s-a solicitat susnumitului să însoțească echipajul la sediul O.S. Mălini în vederea inventarierii materialului lemnos și dispunerea măsurilor în cauză.
În urma inventarierii materialului lemnos transportat a rezultat cantitatea de 10,750 m.c. lemn rotund specia fag.
În cauză s-a procedat la confiscarea cantităţii materialului lemnos, în valoare de aprox. 2.500 lei pentru încălcarea prevederilor art. 19, alin.1, din Lg. 171/2010, care a fost predată în custodie O.S. Mălini, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei, pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin.1 lit. i, din Lg. 171/2010-respectiv „transportul de materiale lemnoase în mod repetat în baza aceluiași aviz de însoțire a materialelor lemnoase”.
Mai nouă Mai veche