Vast Resources dezvoltă o nouă carieră polimetalică la Cârlibaba, lângă mina Mănăila

Compania minieră britanică Vast Resources a încheiat prima etapă a procesului de forare de la Cârlibaba (jud. Suceava), din apropierea minei Mănăila pe care compania o administrează în România, care a confirmat zonele mineralizate şi structurile geologice indicate în studiile realizate anterior.



“Activităţile de forare a primilor 1.000 de metri de la Cârlibaba confirmă prezenţa unor resurse extinse de minereu polimetalic (cupru, zinc, plumb, aur şi argint), ceea ce poate prelungi durata de viaţă a minei din Mănăila cu până la zece ani.”

În acest sens, compania va dezvolta o nouă carieră polimetalică, constând în construirea unei instalaţii de procesare metalurgică, care va reduce costurile operaţionale ale minei cu până la 25%.

Cu acest nou proiect, Vast Resources continuă să facă paşi importanţi în implementarea planului companiei de a construi un complex metalurgic extins în zona Mănăila (jud. Suceava).

„Suntem optimişti că odată cu încheierea celei de-a doua etape de forare vom putea începe pregătirile pentru construcţia unei noi cariere în judeţul Suceava şi să extindem astfel portofoliul companiei cu încă o mină în România.”, a declarat Andrew Prelea, Preşedinte şi Director Executiv al Vast Resources România.

Compania se aşteaptă ca această etapă să fie încheiată până la finalul lunii octombrie. „Din punct de vedere operaţional, deschiderea acestei extensii miniere la Cârlibaba va prelungi semnificativ perioda de activitate a companiei în judeţul Suceava”, a adăugat Andrew Prelea.

Cârlibaba se află în proximitatea minei din Mănăila. Tocmai de aceea compania plănuieşte să construiască o nouă platformă de prelucrare în această zonă, care să o înlocuiască pe cea actuală de la Iacobeni şi să scadă, astfel, costurile operaţionale.

Vast Resources a fost fondată la sfârşitul anului 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe şi Africa de Sud. În completarea activităţii din Africa, în mai 2013, Vast Resources şi-a îndreptat atenţia către România, în vederea dezvoltării strategiei de business.
Mai nouă Mai veche