VIDEO TransRarău, închis și luni din cauza zăpezii și copacilor căzuți pe carosabil

Potrivit ultimei informări privind gestionarea situațiilor de urgență survenite în urma fenomenelor meteo periculoase, din week-end-ul trecut, luni în jurul orei 10, era încă închis Drumul Județean 175B – Trans Rarău, din cauza zăpezii depuse pe carosabil, pe porțiunea de la Pojorâta spre Cabana Rarău și de la Cabana Rarău înspre Crucea.

La solicitarea Prefecturii, luni urmau să fie montate, în zonele respective, trei bariere prevăzute cu lacăte, una pe drumul din Pojorâta înspre Cabana Rarău, a doua pe DJ 175 A, Izvorul Alb-Cabana Rarău, și o a treia pe porțiunea de drum de la Crucea spre Chiril. Acolo era montate de Poliție semne de avertizare, dar fuseseră îndepărtate de turișii care urcau spre Cabana Rarău.

Turișii care se aflau cazați la cabană au plecat duminică, din proprie inițiativă, fiind în afara pericolului.



Celelalte drumuri din județul Suceava erau, luni dimineață, deschise traficului, nefiind afectate circulația ferovioară și cea de pe Aeroportul Suceava.

La ora la care facem referire, potrivit informării Delgaz Grid nu aveau curent electric 64 de consumatori din Pojorâta și Cârlibaba, fiind întrerupte 2 linii de medie tensiune și 7 posturi de transformare. Pentru remedierea lor lucrau patru echipe ale companiei. De asemenea, se lucra la îndepărtarea copacului căzut pe linia electrică de medie tensiune, de pe drumul de la Pojorâta spre Rarău.

Biroul de Presă al Instituției Prefectului-Județul Suceava

Mai nouă Mai veche