Broșteni: Fostul consilierul local Gheorghe Bălan, depistat în conflict de interese administrativ de Agenția Națională de Integritate


Agenția Naționalã de Integritate a constatat existența conflictului de interese de naturã administrativã în cazul lui BĂLAN GHEORGHE, fost consilier local în cadrul Consiliului local al orașului Broșteni, județul Suceava.

În calitate de consilier local, Gheorghe Bălan a inițiat proiectul de hotãrâre, a participat la dezbaterea, votarea și adoptarea proiectului de hotãrâre privind menținerea contractului de închiriere (încheiat între Consiliul local Broșteni și Asociația Crescãtorilor de Animale ”Ciobãnașul” Broșteni), devenit ulterior Hotãrâre a Consiliului Local.

La data adoptãrii Hotãrârii Consiliului Local, persoana evaluatã deținea funcția de membru fondator și vicepreședinte în cadrul asociației, având astfel posibilitatea sã anticipeze beneficiul rezultat în urma prelungirii contractului, respectiv încasarea subvențiilor A.P.I.A. pentru Campaniile 2012 și 2013, încãlcând astfel dispozițiile art. 70 din Legea 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 46 din Legea nr. 215/2001, precum și cu art. 77 din Legea nr. 393/2004.
Mai nouă Mai veche