Fiul condamnat pentru trafic de droguri al ministrului Sănătății, la vizita oficială de la Prefectura și Spitalul Județean Suceava deși nu are vreo calitate oficială

Deși nu are nicio calitate oficială, Ionuț Pintea, fiul ministrului Sănătății, Sorina Pintea, și-a însoțit mama la activitățile din cadrul vizitei oficiale în județul Suceava, la Prefectură și Spitalul Județean de Urgențe. Ionuț Pintea are la activ o condamnare de șase ani cu executare pentru trafic de droguri, fiind eliberat condiționat după trei ani și nouă luni de detenție în Penitenciarele Gherla și Baia Mare.



Ministrul PSD al Sănătății, Sorina Pintea, se află, joi și vineri, într-o vizită oficială în județul Suceava. Joi, de la ora 13.00, ministrul Sorina Pintea a participat la o discuție găzduită de Prefectura Suceava în Sala „Bucovina” din Palatul Administrativ cu șefii spitalelor, unităților medico-sociale, Casei de Asigurări de Sănătate, Direcției de Sănătate Publică și Serviciului de Ambulanță Județean. De la ora 15.00, ministrul Sorina Pintea a vizitat mai multe secții ale Spitalului Județean de Urgențe „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Ulterior, în sala de ședințe a spitalului, ministrul s-a întâlnit cu medicii unității și tot acolo a susținut o conferință de presă. Au mai participat prefectul Mirela Adomnicăi, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, șeful PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, și deputatul PSD Virginel Iordache.

La activitățile de la Palatul Administrativ și Spitalul Județean, Sorina Pintea a fost însoțită de fiul ei, Ionuț Pintea.

Întrebată despre rolul fiului ei în cadrul vizitei oficiale, Sorina Pintea a susținut că deplasarea acestuia nu ar fi fost plătită din fondurile Ministerului Sănătății și că o însoțea pentru că ar fi urmat să plece împreună spre Maramureș. Deranjată de faptul că a fost întrebată despre prezența fiului ei la evenimentele oficiale de la cele două instituții publice, Sorina Pintea a amenințat joi seară că nu va mai participa la celelalte evenimente programate la Suceava, dar ulterior s-a răzgândit.

După vizita la spital, Sorina Pintea a participat la Zilele Medicale ale Sucevei, eveniment al cărui președinte de onoare este medicul Vasile Astărăstoaie, condamnat penal definitiv în două dosare și pe fond într-un alt dosar. Cei doi au vorbit de la aceeași tribună.

Ionuț Pintea a fost cercetat de DIICOT în două dosare și a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri de mare risc, introducere în țară de droguri de mare risc și deținere de droguri de mare risc. Ionuț Pintea a fost condamnat în 2012 de Tribunalul Cluj la șase ani de închisoare cu executare, iar decizia a fost menținută în apel de Curtea de Apel Cluj și în recurs de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Ionuț Pintea a executat sentința în Penitenciarul Gherla și Pentineciarul Baia Mare, unde a împărțit celula cu fostul ministru Ioan Avram Mureșan. Ionuț Pintea a fost eliberat condiționat după ce a executat trei ani și nouă luni din pedeapsă.

Extras din minuta Tribunalului Cluj:
„Condamnă pe inculpatul Pintea Ionuț la următoarele pedepse:
- 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc;
- 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc;
- 6 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de introducere în ţară fără drept de droguri de mare risc;
- 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de mare risc fără drept pentru consum propriu;
- 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de mare risc fără drept pentru consum propriu.
- În tem. art. 33 lit. a, art. 34 lit. b C.pen, inculpatul va executa pedeapsa de 6 ani închisoare. Face aplic. art. 71 64 lit. a teza a II-a C.pe”

Ionuț Pintea în timpul vizitei ministrului Sorina Pintea în Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgențe „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. În imagine mai apar președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan (sacou albastru) și deputatul PSD de Suceava, Virginel Iordache (sacou negru).

Ionuț Pintea la ieșire din biroul managerului Spitalului Județean de Urgențe „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde se mai aflau ministrul Sorina Pitea, prefectul, președintele CJ și parlamentari. 

Ionuț Pintea în sala de consiliu a Spitalului Județean de Urgențe „Sf. Ioan cel Nou” Suceava unde ministrul Sorina Pintea s-a întâlnit cu medicii spitalului, iar apoi a susținut o conferință de presă.

Mai nouă Mai veche