Șase infracțiuni constatate de jandarmii suceveni în intervalul 1-3 iunie 2018

În perioada 01 – 03 iunie 2018, activitatea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava a avut un caracter preponderent preventiv, iar misiunile au vizat în principal asigurarea măsurilor de ordine publică în zonele în care au fost organizate evenimente cultural-artistice, sportive și religioase.

În intervalul de timp menţionat, jandarmii au intervenit independent sau în cooperare cu poliţiştii la un număr de 8 apeluri efectuate prin SNUAU 112.

Pe timpul executării misiunilor, jandarmii au aplicat un număr de 32 sancțiuni contravenționale în valoare de 4200 lei.

Totodată, au fost constatate 6 infracţiuni (printre acestea enumerându-se: 1 infracțiune de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, 2 infracțiuni de ameninnțare, 1 infracțiune de loviri și alte violențe, 1 infrațiune de distrugere și 1 infracțiune de furt), dintre care 4 în cooperare cu poliţia.
Jandarmii din cadrul celor 6 posturi montane au acţionat zilnic pentru menţinerea unui climat de linişte, respectarea legislaţiei de mediu şi a normelor privind ariile şi rezervaţiile naturale protejate, precum şi pentru informarea şi acordarea de sprijin turiştilor aflaţi pe traseele montane şi prevenirea şi combaterea infracţiunilor.

Totodată, în perioada 01-03 iunie 2018, jandarmii suceveni au desfășurat 20 de activități de prevenire și combatere a faptelor antisociale la care au participat aproximativ 2000 de persoane.

Acestea au fost informate cu privire la conduita pe care trebuie să o adopte pe timpul manifestărilor publice, respectarea legislației în vigoare și sancțiunile care pot fi aplicate în cazul neconformării dispozițiilor legale. Turiștii au fost informați cu privire la respectarea traseelor montane, a legislației pe linie de protecție a mediului, precum și modul de acțiune în cazul unui eveniment negativ.

Cu această ocazie au fost distribuite pliante și flyere.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice
Mai nouă Mai veche