Razie de amploare vineri noapte în municipiul Suceava: peste 70 de amenzi în doar câteva ore


Peste 50 de poliţişti au acţionat pe raza municipiului Suceava, fiind constituite filtre rutiere pe toate căile de acces în oraş şi fiind efectuate controale în trafic. Scopul principal a fost identificarea şoferilor care conduc băuţi şi prevenirea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool. În doar câteva ore au aplicate peste 70 de sancţiuni contravenţionale şoferilor pentru diverse abateri.

În noaptea de 14./15.09.2018, Poliţia municipiului Suceava a organizat o acțiune pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor penale şi contravenţionale la regimul circulației rutiere, la care au fost angrenați și polițiștii secțiilor de poliție rurală din arondare și forțe ale poliției locale.

În cadrul acţiunii au fost constatate 2 infracțiuni şi au fost aplicate 71 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 37.285 lei.

De asemenea, au fost reținute 4 permise de conducere şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.
Totodată, au fost ridicate 6 seturi de plăcuțe de înmatriculare pentru încălcarea normelor rutiere.

Exemple:
  • La 15.09.2018, ora 03.50, o patrulă din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești, a oprit pentru control pe strada Grigore Alexandru Ghica, din municipiul Suceava, autoturismul condus de un localnic de 53 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
  • La 15.09.2018, ora 23.20, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Suceava a oprit pentru control pe strada Luceafărului din localitate, autoturismul condus de un localnic de 26 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche