Un individ beat a intrat cu mașina într-un șanț, la Zvorîștea. Le-a spus polițiști că are permis de conducere belgian, dar l-ar fi pierdut

La 12.10.2018, ora 05.50, Secția 8 Poliție Rurală Adâncata a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe DN 29A, în centrul satului Zvoriștea, s-a produs un accident de circulație soldat cu pagube materiale.
Polițiștii deplasați la fața locului, au identificat într-un șanț pe DN 29A, un autoturism înmatriculat în străinătate și pe conducătorul auto, un bărbat de 26 de ani din județul Botoșani, care a declarat faptul că, deține permis de conducere emis de autorităţile belgiene, însă l-a pierdut.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche