Ședință festivă pentru Centenarul Unrii, la Primărie. A fost dezvelită o placă aniversară la sediul instituției



Manifestările dedicate aniversării Centenarului Unirii Bucovinei cu România au debutat, luni, la sediul Primăriei municipiului Suceava. În holul primăriei de la primul etaj a fost vernisată o expoziție în colaborare cu Filiala Suceava a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Manifestările au continuat cu dezvelirea unei plăci aniversare amplasată pe sediul Primăriei Suceava.

Tot luni, Consiliul Local al municipiului Suceava s-a reunit într-o ședință festivă cu ocazia celebrării Centenarului Unirii. Universitarul Florin Pintescu a făcut un scurt istoric al evenimentelor care au dus la Unirea Bucovinei cu Regatul Român, iar profesoarei de istorie Rodica Alexandru i-a fost decernat titlul de cetățean de onoare al municipiului Suceava .

În cadrul ședinței, au fost înmânate diplome aniversare consilierilor locali și județeni, reprezentanților administrației publice din zona metropolitană și șefilor instituțiilor descentralizate, reprezentanților societății civile și ai mediului de afaceri. Manifestările dedicate unirii vor continua marți, cu dezvelirea unei plăci aniversare în Ițani, la fostul punct vamal dintre Bucovina și Regat.
Mai nouă Mai veche