Trei mașini implicate într-un accident rutier la Sadova. Unul dintre șoferi era beat la volan


La 26.12.2018, ora 03.30, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, pe raza comunei Sadova, ajuns la trecerea la nivel cu calea ferată, un bărbat de 37 de ani, din comuna Pojorâta, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu mâzgă și a intrat în coliziune față-spate cu autoturismul condus în aceeași direcție de un tânăr de 21 de ani, din comuna Fundu Moldovei, pe care l-a proiectat în autovehiculul din fața sa, condus de un tânăr de 19 ani, din municipiul C-lung Moldovenesc, ambele autovehicule fiind oprite la barieră.
Deși inițial, cei trei conducători auto s-au înțeles verbal la fața locului despre modul de soluționare a evenimentului și au continuat deplasarea până în municipiului Câmpulung Moldovenesc, ulterior doi dintre aceștia au avut puncte de vedere diferite privind producerea evenimentului, motiv pentru care, a fost sesizată poliția.
În urma accidentului, o tânără de 22 de ani, din comuna Sadova, pasageră în autoturismul condus de tânărul de 21 de ani a suferit leziuni ușoare, fiind transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul tânărului de 21 de ani și de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 37 de ani, după care, la spital, li s-a recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche