Un individ băut din Ipotești și-a dat foc la șură. Polițiștii l-au internat la Secția de Psihiatrie Burdujeni


La 21.01.2019, aproape de miezul nopții, un bărbat de 62 de ani din Ipotești, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a aruncat cu benzină pe nişte lemne dintr-o anexă gospodărească și le-a dat foc. Persoanele care au grijă de el în baza unui contract de întreţinere au observat acest lucru şi au apelat la 112 solicitând intervenţia pompierilor, după care au stins incendiu provocat intenţionat.

Pompierii sosiți la fața locului au procedat la lichidarea incendiului ocazie cu care au constatat că a existat pericol de propagare la vecinătăţi, deoarece în aceeaşi curte se mai afla o casă de locuit unde locuiește familia care îl îngrijește pe bătrân.

În urma incendiului a rezultat arderea lemnelor depozitate în anexă şi nu au fost afectate construcţiile şi instalaţiile din curte. Nu au rezultat victime omeneşti.

Sursa de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind „flacăra, mijlocul care ar fi putut produce aprinderea a fost bricheta, iar primele materiale care s-au aprins au fost cartoanele, împrejurarea determinantă fiind acţiunea intenţionată”. Prejudiciul creat estimat de către persoana vătămată în urma incendiului este de 200 lei.

Din cauza tulburării de comportament, bărbatul a fost condus şi internat la Spitalul de Psihiatrie Burdujeni.
În cauză s-a întocmit dosarul penal pentru comiterea infracțiunii de „distrugere”.
Mai nouă Mai veche