Cât a costat căsuța bizară cu figurine care ar reprezenta Răstignirea și Învierea, amplasată la Târgul de Paști din centrul Sucevei



Viceprimarul municipiului Suceava Marian Andronache a anunțat, miercuri, pe Facebook, că municipalitatea a definitivat Târgul de Paști din centrul orașului. Ultimul element adăugat pe esplanda cu tarabe, arbuști la ghiveci și roabe cu ouă colorate îl reprezintă o „căsuță ornamentală”.

„Târgul de Pasti a fost definitivat astăzi. Elementul de noutate îl reprezintă casuța ornamentală în interiorul căreia se poate vedea o scenă din Invierea Domnului!”, a scris pe Facebook viceprimarul Marian Andronache.

Este vorba despre o cutie din lemn, pe patru picioare cu terminații din material metalic zincat. În interior are un fundal colorat, care ar reprezenta mormântul gol, și în partea de jos sunt amplasate pietre lăcuite.

În centru se află o figurină care l-ar reprezenta pe Mântuitor răstingit pe cruce, cu coroana de spini și capul aplecat spre dreapta. În partea stângă ar fi o scenă în care Fecioara Maria îl ține în brațe după ce a fost coborât de pe cruce. În dreapta regăsim o figurină despre care bănuim că cel mai probabil s-ar dori să îl reprezinte pe Mântuitor după ce a înviat, purtând un veșmânt vișiniu și auriu, stând în picioare pe ceea ce ar putea fi giulgiul și o bucată din piatra de la mormânt.

Încă de la prima vedere trecătorii sunt frapați de faptul că niciuna dintre cele trei figurine care l-a reprezenta pe Mântuitor nu seamănă una cu cealaltă.

Sceneta este alimentată cu energie electrică și este iluminată noaptea cu spoturi. 

Conform portalului de achiziții publice, „căsuța decorativă religioasă” a costat 21.000 de lei și a fost furnizată de SC Building Products SRL.













Mai nouă Mai veche