Trei cetățeni libieni prinși de polițiștii de frontieră la Falcău


Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava au depistat și reținut trei cetățeni din Libia care au încercat să intre ilegal în România din Ucraina. Cei in cauză au fost preluați de către autoritățile ucrainene în baza acordului de readmisie, pentru continuarea cercetărilor.

La sfârșitul săptămânii trecute, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale.
Astfel, un echipaj al poliției de frontieră a depistat pe comunicația Falcău – Brodina, jud. Suceava, trei cetățeni străini. Persoanele în cauză nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă, fapt pentru care au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.
În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele respective au vârste cuprinse între 19 ani şi 20 de ani, provin din Libia si au trecut ilegal frontiera din Ucraina.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale cei trei cetățeni libieni au fost predați, în baza acordului de readmisie, autorităților de frontieră ucrainene în vederea continuării cercetărilor.
Mai nouă Mai veche