Rectorul Valentin Popa (PSD) se leapădă de prietenul Alexandru Cumpănașu, devenit candidat independent la prezidențiale

Rectorul USV, Valentin Popa, fost ministru PSD al Educației pentru câteva luni s-a delimitat de prietenul lui Alexandru Cumpănașu după ce acesta a intrat în curs pentru funcția de președinte al țării.

Valentin Popa a anunțat că s-ar fi suspendat din Coaliția Națională pentru Modernizarea României, ONG-ul condus de Alexandru Cumpănașu.

Pe Alexandru Cumpănașu și rectorul USV Valentin Popa îi leagă o prietenie veche. Pe lângă simpatia pentru PSD, cei doi fac parte și dintr-un grup de interese care acționează în spațiul public, dar mai ales în subteranele politicii românești, pentru a-și impune oamenii în poziții cheie în statul român.

Totul se face sub masca unui ONG denumit Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR). În spatele unei denumiri pretențioase se ascunde de fapt un grup de persoane cu interese care mai de care mai obscure. Pe lângă președintele Alexandru Cumpănașu, din board-ul de conducere al CNMR mai fac parte, printre alții, fostul director SRI George Maior, Iulian Fota, fost director al Colegiului Național de Informații al Academiei Naționale de Informați, procurorul Bogdan Licu, ideologul PSD Vasile Dîncu sau fostul ministru Remus Pricopie. Coaliția Națională pentru Modernizarea României a fost în permanență conectată la banii publici.

Pe lângă Cumpănașu, unul dintre cei mai importanți oameni din CNMR este fostul ministru Sorin Cîmpeanu, actual co-președinte al alianței ALDE - ProRomânia. Prieten vechi cu Valentin Popa, Sorin Cîmpeanu este cel care l-a adus pe rectorul de la USV în CNMR.



Unul dintre momentele în care grupul de interese coagulat de Cumpănașu a încercat să-și exploateze influența față instituțiile statului a fost numirea lui Valentin Popa în funcția de ministru al Educației, în ianuarie 2018. Confruntat cu un uriaș val de contestare, Valentin Popa a apelat la bunii lui prieteni Alexandru Cumpănașu și Sorin Cîmpeanu, iar cei doi au pus în mișcare rotițele grupului de interese. Cumpănașu și Cîmpeanu au mobilizat oameni care să semneze scrisori de susținere și au făcut turul televiziunilor pentru a susține desemnarea lui Popa, așa cum arăta o anchetă publicată de PressOne.

După câteva luni și multe scandaluri, Valentin Popa a fost pus de Liviu Dragnea să demisioneze.

În ultimele săptămâni, Alexandru Cumpănașu a exploatat mediatic tragedia nepoatei sale Alexandra Măceșanu, solicitând acces la Guvern și alte instituții ale statului. 

Joi, Alexandru Cumpănașu și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al României.
Mai nouă Mai veche