SU-CEA-VA! Foresta visează să producă o surpiză uriașă și să elimine Dinamo din Cupa României, astăzi, pe Stadionul Areni

Foresta Suceava - Dinamo Bucureşti se joacă miercuri, de la ora 19.30, în optimile Cupei României, pe Stadionul Areni din municipiul Suceava.

Foresta Suceava este una dintre cele două formaţii calificate în faza optimilor de finală ale Cupei României din eşalonul trei al fotbalului românesc (cea de-a doua este Sănătatea Cluj). Echipa antrenată de reputatul tehnician român, Petre Grigoraş, se află pe locul 4 în Liga a 3-a, Seria A, cu 20 de puncte după 10 etape, în spatele celor de la Aerostar Bacău - 30 puncte, ACSM Ceahlăul Piatra Neamţ - 24 de puncte şi CSM Bucovina Rădăuţi - 22 de puncte.

De partea cealaltă, Dinamo traversează o formă foarte bună. Are o singură înfrângere în ultimele opt partide de campionat şi a urcat până pe locul 8, cu 20 de puncte, unul mai puţin decât FCSB şi Poli Iaşi, şi două mai puţine decât Astra Giurgiu şi Gaz Metan Mediaş.

Îngrijorarea "câinilor" provine dintr-o altă direcţie. Unii dintre jucători au de primit salarii încă din luna august. Cei mai norocoşi au doar pe luna septembrie, iar şansele ca salariul pe luna octombrie să intre în conturi la data stabilită sunt minime. Rămâne de văzut cum se vor motiva jucătorii lui Dusan Uhrin Jr, şi dacă vor găsi forţa de a se concentra doar la fotbal.



Dinamo - Foresta: 4-5, meciul rămas în istoria fotbalului românesc

Cu siguranţă a rămas în memoria iubitorilor fotbalului românesc partida de pomină dintre Dinamo Bucureşti şi Foresta Fălticeni, disputată pe 11 noiembrie 2000, pe stadionul din "Ştefan cel Mare", în care moldovenii se impuneau cu 5-4, după ce tabelă arăta 0-4, în minutul 62!

De data aceasta, echipa s-a mutat 25 de kilometri mai spre nord, de la Fălticeni spre Suceava, însă materia primă, esenţa, este aceeaşi. În ultimii 20 de ani, echipa fanion a Sucevei a fost reprezentată sub diferite forme: Foresta Suceava, Foresta Fălticeni, Rapid CFR Suceava, Cetatea Suceava, Bucovina Suceava sau NC Foresta Suceava

Dinamo – Foresta 4-5 (T. Petre 12, Mihalcea 23, Tameş 43, M. Niculae 47 / Niţă 62, 90, Păcurar 73, Botan 75, 82).

Echipele de start:
Dinamo: Preda - Onuţ, Mihali, Năstase, Tinel Petre - Bolohan, Ionuţ Lupescu, Tameş, Vlăduţ Munteanu - Adrian Mihalcea, Marius Niculae.
Antrenor: Cornel Dinu

Foresta Fălticeni: Nae - Şchiopu, Ovidiu Ciobanu, Munteanu, Beldiman - Botan, Ene, Brujan, Semeghin - Păcurar, Robert Niţă.
Antrenor: Marin Barbu
Mai nouă Mai veche