VIDEO Mafia lemnului din Moldovița i-a blocat accesul lui Dan Barna într-o zonă în care erau îngropate cioate de copaci tăiați ilegal

Candidatul Alianței USR Plus pentru funcția de președinte al țării, Dan Barna, a participat, miercuri, la Moldovița, la o întâlnire cu oameni din localitate care luptă împotriva tăierilor ilegale de pădure. Destinația caravanei era o pădure a Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice în care au fost descoperite mai multe cioate îngropate în pământ după ce copacii au fost tăiați ilegal.

Drumul lui Dan Barna spre zona tăierilor ilegale a fost însă blocat cu o barieră despre care localnicii spun că până acum nu era niciodată încuiată.

Liderul USR a afirmat că problema tăierilor ilegale de păduri trebuie să fie abordată în Consiliul Suprem de Apărare al Țării.

Barna a anunțat că va susține dezvoltarea unui sistem complet de monitorizare și control pentru tăierile de pădure, prin reactivarea aplicației „Inspectorul Pădurii” și prin mecanisme de trasabilitate a masei lemnoase, de la tăiere, până la punctul de exploatare.

Mai nouă Mai veche