Avocatul CJ Suceava din Dosarul Mestecăniș, propus pentru funcția prefect al județului Suceava

Alexandru Moldovan, juristul care apară Consiliul Județean Suceava în procesele din Dosarul Mestecăniș este propunerea șefului PNL Suceava, Gheorghe Flutur, pentru funcția de prefect al județului Suceava. Pentru că a pierdut toate procesele de până acum, Consiliul Județean a angajat o societate de avocatură pe care a plătit-o până acum, din bani publici, cu 402.000 de lei să-i facă treaba juristului Alexandru Moldovan.



Odată cu instalarea Guvernului Ludovic Orban, liberalii suceveni se pregătesc să își numească oameni în funcțiile cheie de conducere din administrația publică. Prima funcție vizată este cea prefect al județului. Din informațiile pe care le deținem, Mirela Adomnicăi, numită cu sprijin politic PSD, ar urma să fie demisă între cele două tururi ale alegerilor prezidențiale sau cel târziu imediat după cel de-al doilea tur.

Pe funcția de prefect șeful PNL Suceava, Gheorghe Flutur, l-ar vrea pe Alexandru Moldovan, director executiv al Direcției Administrație Publică Locală din cadrul Consiliului Județean Suceava.

Originar din Rădăuți, Alexandru Moldovan a fost angajat al Prefecturii până în 2013, după care s-a angajat la Consiliul Județean.

Alexandru Moldovan este cel care a apărat în instanță autorizațiile și avizele emise ilegal de Consiliul Județean Suceava penru construirea groapa de gunoi din vârful Pasului Mestecăniș. Până acum, CJ Suceava a pierdut toate procesele pe această speță.

În paralel, Consiliul Județean Suceava a angajat și o societate de avocatură pentru care a plătit până acum, din bani publici, 402.000 de lei. Societatea de avocatură angajată pentru a-i face treaba lui Alexandru Moldovan a primit banii în baza a cinci hotărâri de Consiliul Județean emise succesiv în iulie și octombrie 2018 și în ianuarie, aprilie și iunie 2019.

Mai nouă Mai veche