Patru pesediști suceveni au fost deja maziliți din guvern după plecarea Vioricăi Dăncilă



Premierul Ludovic Orban a eliberat din funcție 40 de secretari și subecretari de stat numiți de PSD, dintre care patru sunt suceveni.

„Astăzi (joi – n.r.) am eliberat din funcție cred că aproape 40 de secretari de stat PSD. Mâine voi continua. Trebuie pregătite deciziile, analizată baza legală și după aia să semnez, de aceea nu pot mai repede. Acestea sunt funcții de demnitate publică. Guvernul PSD a plecat. Toți secretarii de stat PSD, toți președinții, vicepreședinții și în general toată clientela PSD va părăsi guvernarea liberală pentru că noi nu acceptăm să lucrăm cu cei care și-au bătut joc de România în ultimii trei ani de zile. Voi elibera peste tot. Numărul total al secretarilor de stat va fi făcut public în momentul în care adoptăm hotărârile de Guvern de organizare și funcționare a ministerelor. Vom reduce drastic numărul de secretari de stat”, a afirmat Ludovic Orban.

Pe lista persoanelor demise se numără și patru suceveni. Este vorba despre Cristian Șologon, subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrație Publice, Tiberius Brădățan, secretar de stat la Ministerul Sănătății, Eugen Constantin Uricec, secretar de stat la Ministerul Mediului și Daniel Coroamă, secretar de stat la Ministerul Apelor și Pădurilor.

Conform premierului Orban, demiterile vor continua și în cursul zilei de vineri. Următorii suceveni vizați ar fi Oana Pintilei, secretar de stat la Secretariatul de General al Guvernului, și Octavian Ilișoi, vicepreședinte al Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Săptămâna viitoare ar urma să fie demis și prefectul Mirela Adomnicăi (PSD) și, destul de probabil, subprefectul Silvia Boliacu (ALDE).
Mai nouă Mai veche