Un tânăr botoșănean beat la volan a pus la pământ două garduri din Dolhasca. După ce a suflat în etilotest polițiștii i-au făcut dosar penal


La 24.11.2019, ora 00.37, Poliția orașului Dolhasca a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe raza localității s-a produs un accident rutier soldat doar cu pagube materiale.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe str. Dr. C. Arseni din orașul Dolhasca, un tânăr de 22 de ani din județul Botoșani, nu a adaptat viteza pe un carosabil umed, ocazie cu care, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a lovit două garduri din zonă.
În urma accidentului nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche