Șapte șoferi prinși băuți la volan pe drumurile din Suceava, chiar de Ziua Națională a României


În perioada 29.11.-01.12.2019, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acțiune punctuală pe raza județului, pe una din principalele cauze generatoare de evenimente rutiere grave, respectiv conducerea de vehicule pe drumurile publice de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a drogurilor.
În cadrul acțiunii au fost testați cu aparatul etilotest 359 conducători auto fiind constatate 10 infracţiuni la regimul circulației rutiere, din care 7 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și 3 alte cauze;

De asemenea, au fost aplicate 167 sancţiuni contravenționale, în valoare de 73.710 lei.

Au fost reținute 17 permise de conducere din care 5 pentru alcool și 12 pentru alte abateri și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Exemple:
  • La 29.11.2019, ora 17.15, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe DC 13 din comuna Bogdănești, autoturismul condus de un localnic de 18 ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
  • La 01.12.2019, în jurul orei 01.30, o patrulă mixtă poliție-jandarmi a oprit pentru control pe str. Calea Bucovinei din municipiul C-lung Moldovenesc, autoturismul condus de un localnic de 25 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche