Șase persoane prinse cu țigări de contrabandă în bazar și piețele din Suceava. Un bărbat a fost reținut în arest


Miercuri, 11 decembrie 2019, polițiștii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale și din cadrul SICE, au desfăşurat o acţiune pe linia deţinerii şi comercializării ţigaretelor de provenienţă extra-comunitară, sens în care au efectuat mai multe verificări, atât la comercianţii din pieţele şi bazarul din mun. Suceava cât şi la diferite puncte de lucru ale unor societăţi comerciale sau a altor entităţi de pe raza județului care aveau ca obiect principal vânzarea produselor alimentare şi nealimentare.

Urmare a acestor verificări, polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale au desfășurat activități specifice care au dus la descoperirea şi prinderea în flagrant a șase persoane, respectiv Varvara H., de 62 ani, Andrei P., de 46 ani, Dorina T., de 61 ani, Ileana A., de 58 ani, Mihaela C., de 30 ani și Niculina S., în timp ce deţineau sau comercializau ţigarete de provenienţă extra-comunitară, sens în care au fost întocmite șase dosare penale privind săvârşirea infracţiunilor de “contrabandă”, față de Andrei P. fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Întreaga cantitate de 49.900 țigarete de provenienţă extra-comunitară identificată a fost indisponibilizată, urmând ca în cadrul acestei cauze penale să fie calculate sumele cu care bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat, pentru ca ulterior să fie dispuse măsuri asiguratorii.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul I.P.J Suceava - SICE - Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, sub supravegherea procurorilor de caz din cadrul unităţilor de parchet competente, în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activităţii infracţionale, precum şi în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicat.
Mai nouă Mai veche