Buletin de presă, 13 ianuarie 2020 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 12.01.2020, ora 17.40, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, dinspre localitatea Pătrăuţi spre municipiul Suceava, un bărbat de 75 de ani din municipiul Suceava nu a păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de autoturismul din faţa sa, condus de un bărbat de 46 de ani din comuna Vadu Moldovei, ocazie cu care, a intrat în coliziune faţă-spate cu acesta.
În urma impactului, autoturismul care circula regulamentar a fost proiectat în alt autoturism, condus regulamentar de un bărbat de 27 de ani din comuna Păltinoasa.
Din accident, a rezultat rănirea uşoară a două femei, una de 64 de ani și cealaltă de 68 de ani, ambele din municipiul Suceava, pasagere în autoturismul condus de bărbatul de 75 de ani, a conducătorului auto de 46 de ani, precum și a doi pasageri din autoturismul condus de acesta, respectiv un minor de 10 ani şi o femeie de 37 de ani, ambii din comuna Vadu Moldovei.
Victimele au fost transportate cu ambulanţa, la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Cei trei conducători auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

La 12.01.2020, ora 19.35, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17A din comuna Vatra Moldoviței, un bărbat de 67 de ani din municipiul Rădăuți, a surprins și accidentat uşor un localnic de 48 de ani, care s-a dezechilibrat în timp ce se deplasa în calitate de pieton pe partea carosabilă, în aceeași direcție de mers.
Victima a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără să necesite internarea.
Cei doi participanți la trafic au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto şi de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru pieton, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Acțiune pe linia conducerii de autovehicule de către persoane sub influența alcoolului sau a altor substanțe

În perioada 10.01-12.01.2020, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat acțiuni pe raza județului, pe una din principalele cauze generatoare de evenimente rutiere grave, respectiv conducerea de vehicule pe drumurile publice de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, ocazie cu care au fost testate alcoolscopic 484 persoane, au fost constatate 13 infracțiuni la regimul rutier și au fost aplicate 187 sancțiuni contravenționale în valoare de 108.550 lei.
De asemenea au fost retrase 14 permise de conducere și 10 certificate de înmatriculare.

Exemplu:
La 12.01.2020, în jurul orei 09.33, un echipaj din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc a oprit pentru control pe strada Calea Bucovinei din localitate, autoturismul condus de un localnic de 22 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 12.01.2020, în jurul orei 00.10, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta a oprit pentru control pe DJ 175 din comuna Fundu Moldovei, autoturismul condus de un localnic de 22 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie auto.
Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere” și „conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.

La 12.01.2020, ora 00.13, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Salcea a oprit pentru control pe DN 29 din comuna Dumbrăveni, autoturismul condus de un localnic de 52 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie auto.
Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere” și „conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.

La 12.01.2020 ora 01.00, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești a oprit pentru control pe DJ 208 din comuna Preutești, autoturismul condus de un bărbat de 40 de ani din comuna Cornu Luncii.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, în prezenţa personalului medical, acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 40 de ani are dreptul de a conduce suspendat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche