22,65 de metri cubi de tocătură de rășinoase transportată fără documente, confiscată de polițiști la Râșca


La 27.02.2020, ora 18.00, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe DJ 155A din comuna Râșca, autoutilitara cu remorcă condusă de un bărbat de 41 de ani din comuna Bogdănești care transporta material lemnos transformat în tocătură, ansamblul auto fiind urmat de o autospecială echipată cu instalație de tocat material lemnos și macara de manipulare.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, la 28.02.2020, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 22,65 m.c. lemn de esență rășinoase, provenit din resturi de exploatare transformate în tocătură.

În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a societății comerciale căreia aparține ansamblul auto și al cărei angajat este conducătorul auto pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 2.423 lei, a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic.
Mai nouă Mai veche