Bărbat fără permis prins beat la volan la Rotunda, Liteni. Avea 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat


La 04.03.2020, ora 22.00, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Liteni a oprit pentru control pe raza localității Rotunda, autoturismul condus de un localnic de 39 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 39 de ani nu deține permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a deține permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, iar în urma probatoriului administrat, bărbatul de 39 de ani a fost reţinut de polițiști pentru 24 de ore şi încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.
Mai nouă Mai veche