Cernăuţi: 1.500 de cetăţeni s-au întors din ţări europene cu focare de coronavirus. „Este posibil ca printre persoanele respective să existe purtători”


Preşedintele Administraţiei Regionale de Stat din Cernăuți, Ucraina, Serhi Osaciuk, a declarat că pe teritoriul întregii regiuni există 1.500 de oameni care, în ultimele două săptămâni, s-au întors din Italia, Spania, Germania, Franța și din alte țări în s-au înregistrat foarte multe cazuri de coronavirus.

Guvernatorul a subliniat în acest sens că a cerut tuturor autorităților locale din regiune să furnizeze informații privind numărul de persoane care s-au întors din țările europene în ultimele două săptămâni.

"În localităţile din regiunea Cernăuți, sunt 1.500 de oameni care se încadrează în categoria celor reveniţi recent din astfel de ţări" - a menţionat Osaciuk. Potrivit acestuia, este posibil ca printre persoanele respective să existe purtători de coronavirus, iar acestea să nici nu conştientizeze că răspândesc boala. Prin urmare, la frontiera administrativă a regiunii Cernăuţi au fost amplasate cinci posturi de control, unde va fi verificată temperatura celor care traversează zona respectivă.

Amintim că în Ucraina au fost confirmate 16 cazuri de coronavirus: zece persoane din regiunea Cernăuți, un pacient din regiunea Jitomir, doi din regiunea Kiev, unul din regiunea Donetk şi două persoane din oraşul Kiev.

Mai nouă Mai veche