6 cele mai bune calculatoare pentru jocuri

Jocurile sunt un domeniu cu o atractivitate crescută. Tematica diversă și efectele utilizate sunt doar două din argumentele care susțin afirmația precedentă. Categoriile de vârstă ale utilizatorilor sunt și ele diverse. Întocmai din acest motiv și numărul de utilizatori este în creștere. Prin structură, abordare și diversitate, jocurile își păstrează admiratorii.

În lumea fascinantă a jocurilor, cele de noroc ocupă un loc puțin aparte. Orice casino prezent în mediul online vine cu oferte solide. Jocurile sunt diverse și conțin efecte vizuale aparte, de calitate. Culorile și efectele de pe fundal și de pe role sunt redate cu fidelitate pe ecran cu ajutorul tehnologiei. În acest sens, un calculator bun poate face diferența în grafică, sunet și experiența de joc per ansamblu.

Jocurile: distracție și relaxare la un loc

Jocurile au mai multe scopuri ascunse. Unul din acestea este distracția în sine. Dacă un joc ne este pe plac prin structură, personaje și temă, ne va distra. Pe de altă parte, un joc pe placul nostru ne va și destinde, fiind un real factor de destresare. Gusturile jucătorilor sunt diverse, depinzând de preferințe și de gusturi.

În suita jocurilor care contribuie la relaxare se numără și cele clasice. Nume precum Tetris, Minecraft și Wordscapes sunt adeseori abordate de jucători. Deși au o structură simplă, modul de joc reușește să destindă. Apoi, categoriile de joc sunt și ele de mai multe feluri. Se pot alege jocuri de supraviețuire, de acțiune, de strategie, dar și altele.

Criterii de alegere a calculatorului

Experiența de joc este calitativă atât timp cât și echipamentul utilizat este la fel. Un echipament trebuie să întrunească anumite standarde de calitate. Viteza, imaginea, dar și sincronizarea joacă un rol strategic în joc. Prin urmare, la alegerea calculatorului se va ține cont de câteva caracteristici de bază.

De exemplu, placa grafică trebuie să fie calitativă pentru a beneficia de imagini clare. Apoi, procesorul calculatorului joacă un rol important, acesta fiind practic creierul unității. În plus, pentru un joc calitativ sunt necesari cel puțin 8 GB, valorile mai mari fiind foarte utile. Nu în ultimul rând, spațiul de stocare mare este mai mult decât esențial.

6 calculatoare de top pentru jocuri

Configurația calculatorului este extrem de importantă pentru un joc reușit. Piața este ofertantă și vine cu diverse variante de produs. Totuși, ținând cont de raportul calitate-preț, cele mai bune calculatoare pentru gaming sunt următoarele:

1. Lenovo Legion T7 34IAZ7

Unitatea oferă un procesor i9 de ultimă generație. Memoria constă într-un SSD de 2 TB, iar placa video este de tip nVidia GeForce RTX.

2. Lenovo Legion T5 26AMR5

Calculatorul vine cu un procesor AMD Ryzen 7 și o placă video dedicată de la nVidia. Memoria este DDR4 și are o capacitate de 32 GB.

3. GRT RGB LED

Procesorul acestuia este oferit de Intel, fiind din generația a șaptea. Are o memorie DDR4 și o capacitate de 32 GB. De asemenea, conține un SSD, dar și un HDD, capacitatea de stocare fiind de 2 TB.

4. Lenovo IdeaCentre 5 17IAB7 i7

Acesta este disponibil cu procesor i5 și i7. Cel cu i7 are 12 nuclee și o placă video RTX 3060. Memoria este de 32 de GB și este dotat cu un SDD de 1TB.

5. PC Serioux (ASUS)

Calculatorul vine cu diverse variante de procesor, acesta putând fi ales la cumpărare. Este dotat cu 16 Gb RAM, un SSD destul de mare și procesor i5.

6. Omen by HP GT15-0022nq

Deși are un procesor i5, acest calculator are un bun randament. Placa video este de tip RTX și oferă o rezoluție de 1920 x 1080 de pixeli.

La final

Alegerea calculatorului pentru gaming se face în funcție de criteriile descrise de noi mai sus. În plus, bugetul disponibil și dimensiunea sunt alți doi factori care influențează alegerea. Gusturile pot fi diferite, însă caracteristicile de bază trebuie luate în calcul. Un calculator performant oferă implicit o calitate superioară în joc și experiență.

1 Comentarii

Mai nouă Mai veche