Procurorul Adrian Marius Surdu este conştient şi a vorbit cu doctorii



Procurorul şef al DNA Suceava, Adrian Marius Surdu, internat la spital în comă, vineri seară, după ce a încercat să se sinucidă, şi-a revenit, este conştient şi a vorbit cu medicii. 

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţe, Tiberius Brădăţan, a declarat că deşi este conştient, procurorul Surdu se află încă într-o fază critică.

"Pacientul se află în momentul de faţă la Terapie Intensivă, sub supraveghere medicală, este conştient, stabil hemodinamic. El încă se află într-o fază critică dar este conştient iar pronosticul este bun", a spus Brădăţan.

Monitorul de Suceava scrie că Marius Surdu a încercat să se sinucidă prin mai multe metode:

La momentul sosirii ambulanţei, Marius Surdu se afla în casă cu doi bărbaţi, dintre care unul era cumnatul său, cel care a şi anunţat cazul la 112. Procurorul era semiconştient şi prezenta pe gât urmele de strangulare ale unui laţ, avea venele tăiate la ambele mâini şi două plăgi înjunghiate la nivel bilateral toracic. Sângera puternic iar unul dintre bărbaţi îi acorda primul ajutor.
Tratamentul de urgenţă administrat de cei de la ambulanţă l-a readus în simţiri, astfel că până la spital starea sa era ceva mai bună.
Surse din apropierea anchetei ne-au declarat că procurorul chiar ar fi refuzat, în prima fază, să accepte investigaţiile la computerul tomograf. A fost operat de urgenţă - prima dată o intervenţie de mai mică amploare, a doua oară o operaţie mai complexă, ocazie cu care s-ar fi descoperit că a avut şi intestinele înţepate de cuţit.

Purtătorul de cuvânt al SJU nu a făcut declaraţii cu privire la leziunile şefului DNA Suceava., Brădăţan a precizat că Surdu a invocat dreptul la intimitate.

"Nu pot oferi detalii cu privire la leziuni pentru că pacientul a invocat dreptul la intimitate şi a spus că îşi rezervă dreptul să facă declaraţii ulterioare", a spus Brădăţan.
Mai nouă Mai veche